ep archivo   oficina del banco bbva
EUROPA PRESS - Archivo

Merlin Properties ha activat la venda de la cartera d‟oficines de BBVA. Consta de 693 sucursals que generen unes rendes anuals de 80 milions d'euros. Els lloguers estan "indexats a 1,5 vegades la inflació, xifra que incrementa el seu atractiu a l'entorn inflacionari actual", destaquen els analistes de Renta 4.

  • 10,51€
  • -0,43%
  • 10,35€
  • 0,10%

"Notícia positiva, però sense impacte en cotització en ser un fet conegut pel mercat i comentat per la directiva a l'última conferència de resultats", afegeixen aquests experts.

El valor brut de la cartera és de 1.855 milions d'euros, encara que l'objectiu de Merlin Properties és vendre aquest actiu per 2.000 milions d'euros. Aquests diners es destinaran a finançar la inversió de centres de dades, últim projecte llançat per la companyia, amb una guia de rendibilitat superior al 10%

"Serà important la plusvàlua aconseguida per la venda, perquè podria generar un dividend extraordinari d'entre 150-200 milions d'euros", assenyalen des de Renta 4, que aconsella sobreponderar el valor, amb una valoració de 10,20 euros per acció.

"Adicionalment", indiquen aquests experts, "podria entrar en joc l'interès de Merlin per augmentar la seva participació" en el desenvolupament del mega projecte immobiliari Madrid Nuevo Norte (MNN) i en què BBVA és el principal accionista, amb el 75% del capital.

Noticias relacionadas

contador