leolytics ordenador trabajo

La pèrdua de beneficis i els canvis en la legislació i regulació són algunes de les principals amenaces per a les empreses espanyoles. A aquesta llista s'afegeix, per primera vegada, els incidents cibernètics, segons el baròmetre de riscos elaborat per Allianz.

Els riscos cibernètics, amb un 37% de respostes, disputen la pèrdua de beneficis (també 37%) la primera posició entre les principals amenaces globals per a les empreses. "En l'estela de les grans violacions de seguretat de les dades i escàndols de privacitat, les importants caigudes de sistemes informàtics i la introducció de normes més estrictes per a la protecció de dades tant a la Unió Europea (UE) com en altres països, el risc cibernètic es convertirà, el 2019 i durant els propers anys, en una de les grans preocupacions per a les empreses ", explica l'asseguradora.

"El risc cibernètic es convertirà en una de les grans preocupacions per a les empreses"

A més, el canvi climàtic (amb un 13% de respostes) i l'escassetat de mà d'obra qualificada (amb un 9%) són els que més creixen a tot el món. Alhora, augmenta any rere any la preocupació de les empreses pels canvis legislatius i normatius (amb un 27% de respostes) que donen lloc a efectes com el Brexit, les guerres comercials i els aranzels.

A Espanya, la pèrdua de beneficis segueix dominant el rànquing, seguit dels incidents cibernètics (amb un 34% de respostes) i els canvis en la legislació i regulació (amb 27% de respostes). Els nous factors que preocupen localment són el desenvolupament dels mercats, les noves tecnologies i l’evolució macroeconòmica, que entren en el baròmetre espanyol de riscos de 2019.

"Els recents atacs cibernètics soferts per importants entitats locals expliquen el ràpid creixement que registra a Espanya el risc d'incidents cibernètics, que passa de la quarta a la segona posició del rànquing", afirma el director general d'Allianz Global Corporate & Specialty Espanya, Juan Manuel Negro.

Els incidents cibernètics apareixen com el factor detonant de la pèrdua de beneficis més temut per les empreses (50% de les respostes), seguits pels incendis (40%) i les catàstrofes naturals (38%). Alhora es percep la pèrdua de beneficis com la principal causa de les pèrdues econòmiques suportades per les empreses com a conseqüència d'un incident cibernètic (69% de les respostes).

Noticias relacionadas

contador