ep archivo   el consejero delegado de melia hotels international gabriel escarrer durante su
HOSTELTUR - Archivo

Meliá es desmarca aquest dilluns de les caigudes generalitzades de totes les borses europees i lidera l'IBEX amb alces que ronden el 2%. La millora de valoració de Berenberg (fins a 7 euros des de 6,10 euros) podria estar darrere aquest bon comportament. La companyia alemanya reitera el consell de mantenir sobre la companyia hotelera.

  • 7,20€
  • 2,06%

"Ja vam comentar el nostre creixent optimisme sobre Meliá a la nostra nota titulada Looking for Leisure 2022, i els resultats de l'exercici 2021 van posar més llenya al foc", assenyalen aquests experts. "L'ocupació i els preus van ser superiors al previst, cosa que va impulsar l'EBITDA ajustat, juntament amb l'augment dels ingressos per aliments i begudes (F&B) i la reducció de les despeses generals", expliquen.

Per al primer trimestre del 2022, Berenberg espera que els resultats siguin lleugerament més febles a causa de l'onada d'òmicron. Tot i això, la sobreponderació de l'exposició als hotels de vacances, especialment a Espanya, suavitzarà l'impacte en relació amb els seus homòlegs, segons anticipen aquests analistes.

La direcció de Meliá ha comentat recentment que les vendes tornaran a acostar-se als nivells del 2019 aquest estiu. Tot i això, encara estan un 8,4% per sota d'aquests nivells, destaquen des de Berenberg.

"Considerem que la propera venda d'actius i la revaloració de la cartera del grup són favorables. La direcció va parlar d'una millora de 300 punts bàsics al marge previ a la pandèmia i, encara que no ho hem inclòs a les nostres xifres al mig de la incertesa sobre les pressions inflacionistes, estimem que això val 1,80 euros addicionals per acció. Tenint en compte tot això, augmentem el nostre objectiu de preu fins als 7,00 euros, però reiterem la qualificació de mantenir", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador