• Bankinter considera una bona notícia per a les seves accions la tornada a l'índex
  • Hauria d'afavorir la cotització del valor en plena temporada d'auge del turisme, afirma el banc
  • Meliá va anunciar el passat 4 d'agost l'obertura del Meliá Yangon, el seu primer hotel a Myanmar
Jardines del Teide Melia Hispania

Tretze anys després, la cadena mallorquina Meliá Hotels torna a l'IBEX-35 en plena forma, amb pujades de l'1% per les seves accions, per sobre d'11 euros per títol. L'empresa, fundada, presidida i controlada per l'empresari Gabriel Escarrer, substitueix FCC en el principal índex borsari espanyol.

  • 2,58€
  • 2,79%

Meliá compta amb una capitalització que supera els 2.400 milions d'euros i va registrar un benefici net de 45,2 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, xifra que va suposar multiplicar per dos els seus guanys respecte al mateix període de 2015, segons va informar el passat 1 d'agost. La companyia ha destacat els hotels espanyols urbans i de vacances i la seva positiva evolució financera.

Els analistes de Bankinter afirmen que la seva entrada a l'IBEX "hauria d'afavorir la cotització del valor en plena temporada d'auge del turisme. La companyia compta amb vent de cua tant pel momentum d'alça dels preus a les places hoteleres com per l'augment d'ocupació a Espanya, afavorida pels riscos geopolítics de moltes destinacions de vacances de la Mediterrània".

Llegiu també: Meliá Hotels: i si hem assistit simplement a un abc correctiu

En aquest sentit, Melià va destacar en presentar els resultats el reposicionament registrat en zones com Magaluf (Mallorca) i altres destinacions de la Costa del Sol i Canàries. Les previsions per a l'estiu apunten una àmplia millora, amb creixements de doble dígit respecte a la temporada 2015, en tots els mercats. Amb els hotels a Eivissa al capdavant (amb increments del 60% entre juliol i setembre) i també una pujada del 20% a les Illes Canàries, Andalusia i el conjunt de les Illes Balears.

Llegiu també: Meliá sustituirá a FCC en el Ibex 35

PLA D'EXPANSIÓ A ÀSIA

La companyia compta a la regió Àsia Pacífic amb 13 hotels operatius i 20 en procés d'obertura a la regió, una zona estratègica

El passat 4 d'agost Meliá va anunciar l'obertura del Meliá Yangon, "el primer hotel operat per la companyia a Myanmar i un projecte estratègic per a la seva expansió a la regió d'Àsia Pacífic". Melià ha assenyalat que, amb aquesta obertura, "consolida la seva presència a Àsia Pacífic, bressol de la seva internacionalització i on apostarà fortament per la seva expansió estratègica en el futur més proper. La companyia compta a dia d'avui amb 13 hotels operatius i 20 en procés d'obertura a la regió ".

Fins al moment, la companyia compta en cartera amb més de 65 hotels, que sumen un total de 16.600 habitacions i manté l'objectiu de signar entre 20 i 25 hotels el 2016. Des de començament d'any, ha obert un total de 10 hotels. Per tot això, manté una optimista previsió global per a l'exercici fundada en l'evolució dels complexos turístics al tercer trimestre i els hotels urbans durant el tercer i quart.

Llegiu més:

Vea aquí la cotización de Meliá Hotels

Insiders: movimientos en Enagás, Dominion y Meliá Hotels

¿Cuánto cuestan las vacaciones de verano?

contador