• "Compleixen la nostra previsió d'ingressos i superen àmpliament la de l'EBITDA", assegura Renta 4
ep gabriel escarrer vicepresidenteceomelia hotels international
MELIÁ HOTELS INTERNACIONAL

Meliá Hotels, la companyia hotelera espanyola, s'ha disparat aquest dimecres un 7,8% al parquet després d'anunciar -aquest dimarts el tancament- un benefici de 128.700.000 d'euros durant el seu exercici 2017. Un rendiment que els experts aplaudeixen perquè compleix i està alineat amb les seves previsions sobre l'empresa.

  • 2,24€
  • 3,46%

Uns resultats que segons analistes de Renta 4 "compleixen la nostra previsió d'ingressos i superen àmpliament en EBITDA (+11%)". A més, destaquen "el gran comportament d'Espanya, que ha mantingut el ritme de creixement mentre que a Amèrica cau un 1% per l'impacte negatiu dels huracans". De cara a les perspectives de futur, projecten "un creixement del RevPar (ingrés per habitació disponible) d'un dígit mitjà excloent-ne divisa", a més d'"una millora de marges similar a la del 2017".

Els experts analistes apunten que els resultats de Meliá són "bons i preparen el terreny per a un 2018 més lúcid"

Per la seva banda, des de Bankinter recomanen comprar accions de l'hotelera espanyola després d'uns "bons resultats, però no exuberants, que preparen el terreny per a un 2018 més lúcid". A més, l'entitat financera afegeix que el rendiment de la companyia "mostra una tendència positiva que afavorirà la millora de marges i rendibilitat el 2018", tot i que avisa que "les xifres de l'any passat queden deslluïdes per factors exògens a la companyia i al seu negoci (meteorològics, canviaris o polítics)".

L'empresa presidida per Gabriel Escarrer va anunciar aquest dimarts un increment del 28% del seu benefici al tancament del seu exercici 2017 i espera obrir 23 nous hotels a escala mundial al llarg de 2018 amb una inversió de més de 100 milions d'euros. A més, l'hotelera espanyola ha reconegut que el 'Procés' independentista a Catalunya ha suposat un impacte negatiu en EBITDA de més de tres milions d'euros.

El resultat consolidat del grup va ser de 133.400.000 d'euros el 2017, una xifra que implica una millora del 29,7% en comparació amb l'aconseguit durant l'exercici anterior, mentre que el resultat abans d'impostos va ser de 176 milions d'euros, un augment del 19,3% comparat amb l'exercici de 2016. La companyia destaca la millora de 89 punts bàsics en el marge d'EBITDA.

La companyia valora aquest augment del negoci malgrat els impactes extraordinaris derivats de la intensitat imprevista dels huracans a Cuba i Puerto Rico, de la situació creada a Catalunya o de la devaluació del dòlar, que van afectar els resultats del grup hoteler. També destaca l'increment del 21% de les vendes en línia, amb 520 milions d'euros, i el creixement notable de les vendes a través del mòbil (+491%).

"Meliá ha obtingut uns resultats molt positius, beneficiant-se no només d'un entorn excepcional per a la indústria turística a nivell global, sinó dels fruits de la seva consistent estratègia de negoci i de la profunda transformació digital i cultural que estem liderant a la companyia", ha afirmat el vicepresident i conseller delegat de Meliá, Gabriel Escarrer Jaume.

Noticias relacionadas

contador