• Roures ha posat a la venda el 100% del grup que controla els drets de fubol, que podria acabar comprat per Alibaba i HNA
mediaset telecinco

Mediaset (-1,7%) i Atresmedia (-3,7%) són els pitjors valors de l'IBEX i del Mercat Continu, respectivament, en un dia en el qual s'ha publicat que Imagina, el grup que controla els drets de la lliga de futbol, la Copa d'Europa o la Fórmula 1, i que és propietat de Jaume Roures i l'inversor Juan Abelló, podria acabar en mans xineses.

  • 4,73€
  • -1,25%
  • 2,89€
  • -4,24%

Vozpopuli ha publicat que Roures ha contractat a Lazard i Citibank per gestionar el procés de venda i que hi ha diversos fons internacionals interessats. ElConfidencial, per la seva banda, assenyala directament als grups xinesos Alibaba i Hainang Group (HNA) i explica que són dos dels quatre potencials compradors que han quedat finalistes de la licitació.

Els analistes tenen dubtes i no acaben de trobar justificació per a les fortes retallades que estan registrant aquest dijous ambdues companyies, especialment Atresmedia, encara que reconeixen que la venda d'Imagina i l'arribada d'un nou competidor pot ser que estigui "posant-les nervioses".
cal recordar que Mediaset va pujar aquest dimecres en l'Ibex i també a Itàlia, on va registrar alces de gairebé el 6% (5,8%). Els experts de Berenberg van millorar el seu preu objectiu fins als 11,70 euros (actualment cotitza a l'entorn de 10,90 euros). A més, fonts del mercat atribueixen les pujades a Itàlia a les especulacions que suggereixen que el president de Vivendi, Vincent Bollorè, estaria estudiant oferir un intercanvi participatiu en el seu grup a la família Berlusconi. En les últimes setmanes, Vivendi ha incrementat la participació en Mediaset. El passat 20 de desembre el grup va anunciar que controla el 25,75% del capital de la italiana.

Des del punt de vista tècnic, els analistes de Bolsamanía subratllen que aquestes retallades no signifiquen "res", especialment per a la companyia italiana, que va iniciar un gran moviment alcista a principis de desembre. "El lògic és que es mogui de forma lateral en les properes sessions, i no descartem que corregeixi cap a la zona de 10,70 abans d'intentar atacar la resistència dels 11,50", assenyala l'expert José María Rodíguez, qui recalca que l'aspecte tècnic de Mediaset és "bo".

El gràfic d'Atresmedia és similar al de Mediaset, "però està una mica més feble". "Mentre no perfori els 9,50, les implicacions alcistes de mig termini haurien de persistir", afegeix Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador