• La filial espanyola controla els canals de televisió Telecinco i Cuatro
  • Les accions de Mediaset a Itàlia es disparen un 18%, fins als 4,25 euros
mediaset telecinco

Mediaset España, filial del grup italià Mediaset, puja més del 3% a l'IBEX després que el grup francès Vivendi hagi confirmat la seva intenció d'aconseguir el 30% del capital del grup controlat per Silvio Berlusconi.

  • -
  • -
  • 2,89€
  • -4,24%

En un comunicat de premsa fet públic a la seva pàgina web, Vivendi confirma la seva intenció d'aconseguir el 30% del capital, després de comprar un 20% de Mediaset en les últimes setmanes. El moviment del grup francès, presidit per l'empresari Vincent Bolloré, és considerat hostil per la família Berlusconi, que ha presentat una demanda i ha demanat al regulador italià que obri una investigació.

"Després de la reunió d'Arnaud de Puyfontaine, president del Consell (de Vivendi), i Pier Silvio Berlusconi (fill del magnat italià), conseller delegat de Mediaset, el 16 de desembre, i en consideració de la posició de Mediaset, el Consell de Vivendi ha decidit augmentar la seva inversió en Mediaset fins al límit del 30% del capital i els drets de vot", afirma el grup francès.

Les accions de Mediaset a Itàlia es disparen un 18%, a causa que el mercat interpreta que tots dos grups seguiran enfrontats pel control de l'empresa

Mediaset Espanya és el propietari dels canals de televisió Telecinco i Cuatro i està controlat en un 50,2% per Silvio Berlusconi, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, l'empresari italià, a través del seu holding Fininvest, ha augmentat recentment la seva participació en la matriu italiana Mediaset fins al 38,3%, des de l'anterior 35%. No obstant això, la legislació italiana li impedeix comprar més accions fins al mes d'abril, i en tot cas no podria superar el 40% del capital, segons informa MarketWatch.

Aquesta lluita de poder per controlar Mediaset ha provocat que les accions del grup a Itàlia s'estiguin disparant aquest dimarts un 18%, fins a 4,25 euros, a causa que el mercat interpreta que tots dos grups seguiran enfrontats pel control de l'empresa.

Vincent Bolloré és conegut per comprar participacions en les empreses que vol controlar i intentar forçar canvis en el Consell d'Administració, però sense llançar una oferta de compra sobre el 100% del capital. Té una gran experiència al món financer, ja que va iniciar la seva carrera com a banquer d'inversió. A més, controla l'imperi familiar Bolloré, que compta amb 33.000 empleats.

"Amb aquest moviment, creixeran encara més les apostes per una possible OPA hostil", expliquen els analistes de Bankinter. "Insistim que mentre aquest procés segueixi en curs la cotització de Mediaset seguirà recolzada", afegeixen aquests experts, que van recomanar el passat 12 de desembre comprar accions "de manera oportunista".

Noticias relacionadas

contador