paolo vasile

Mediaset España cau amb força (-2%) aquest dimarts i es desmarca com el pitjor valor de l'IBEX 35. La cadena televisiva reacciona al mercat a la pèrdua de suport de Kepler, que "tot i comptar amb el Mundial de Rússia 2018", recomana als inversors 'reduir' els títols del grup que tinguin a la seva cartera.

  • 2,89€
  • -4,24%

Els analistes de Kepler apunten que "l'EBITDA és excessiu per a un sector que tot just està creixent i s'enfronta a costos de la inflació i amenaces estructurals", de manera que atorguen un preu objectiu de 7,35 euros respecte als 7,92 amb què va tancar durant l'última sessió (un 8% menys).

Els analistes identifiquen Facebook, Google, HBO i Netflix com algunes de les seves grans amenaces

Des de Kepler asseveren més que "els anunciants estan invertint menys del que s'esperava" al juny i juliol, els dos mesos en què es retransmetrà la Copa Mundial de la FIFA íntegra a Mediaset Espanya.

A més, apunten que "la nova situació política, amb un Govern més feble liderat pel socialista Pedro Sánchez i el suport de Podem i partits separatistes, pot tenir un impacte sobre el consum i el PIB a mitjà termini".

Mediaset Espanya té cada vegada més competidors. Els analistes de Kepler identifiquen algunes plataformes de l'anomenada 'OTT' (Over The Top), companyies de la quarta onada tecnològica que brinden els seus serveis a través de la reproducció en línia (streaming): "Les plataformes OTT com Netflix i HBO segueixen guanyant subscriptors amb Netflix arribant als 1,5 milions i assegurant-se un acord amb Telefónica per accelerar el seu creixement".

Al sector publicitari, Kepler destaca "Facebook i Google, que han augmentat constantment la seva quota de mercat publicitari".

Noticias relacionadas

contador