• El grup francès ha comprat un 3% de Mediaset i ha manifestat la seva intenció d'aconseguir un paquet d'entre un 10% i un 20%
  • Els analistes creuen que Vivendi anirà augmentant la seva participació en el grup italià poc a poc i en "paquets petits"
mediaset telecinco

Mediaset està disparada aquest dimarts per l'interès de Vivendi en la companyia i els plans que tindria per aconseguir un 20% del capital d'aquesta. A l'IBEX, Mediaset puja més d'un 5% mentre que, en el Ftse MIB de Milà, es dispara un 26%.

  • -
  • -
  • 2,89€
  • -4,24%

Les intencions declarades de Vivendi sobre Mediaset comencen a materialitzar-se després de l'anunci, per part del gegant francès, de la compra d'un 3% del grup de mitjans italià. Vivendi va recalcar aquest dilluns que podria comprar el 20% de Mediaset com a part dels seus esforços per expandir-se pel sud d'Europa.

"Creiem que Mediaset representa una idea oportunista de compra mentre aquest procés no es frustri", assenyalen els experts de Bankinter

"Vivendi vol continuar amb la compra d'accions de Mediaset, depenent de les condicions del mercat, per convertir-se, si és possible, en el segon accionista industrial de Mediaset, amb un paquet que podria representar entre un 10% i un 20% de Mediaset", va assenyalar la companyia gal·la.

UN INTERÈS JA CONEGUT QUE ES CONFIRMA

La intenció de Vivendi de fer-se amb una participació significativa a Mediaset va quedar clara al juliol. Llavors, Vivendi va trencar un acord vinculant pel qual anava a comprar un 3,5% de Mediaset i un 100% en Mediaset Premium a canvi d'un 3,5% al seu propi capital (probablement de autocartera). El motiu que va argumentar per trencar aquest acord va ser que la seva intenció real és comprar entorn del 15% de Mediaset i no només una participació petita. "Aquestes (últimes) declaracions simplement vénen a evidenciar, de nou, la intenció de Vivendi de seguir expandint-se pel sud d'Europa", precisen els experts de Bankinter, que creuen que Vivendi vol fer-se amb una participació rellevant en Mediaset, "a pesar que això no li permetria controlar la companyia".

"Pensem que la seva estratègia serà anar adquirint paquets petits fins a aconseguir una participació que podria arribar al 20% i, en aquest moment (si succeeix), plantejar una negociació amb Fininvest (la companyia de la família Berlusconi que controla el grup) per fer-se amb el control", expliquen des de Bankinter. Aquests analistes creuen que Vivendi realitzarà la compra d'aquests petits paquets "de forma acurada per no elevar la cotització a curt termini", encara que tot el procés afavorirà a la cotització de Mediaset a curt i mig termini, afegeixen.

"Creiem que Mediaset representa una idea oportunista de compra mentre aquest procés no es frustri", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador