masmovil portada bolsamania
22,50€
  • 0,00€
  • 0,00%

MásMóvil (+5%) ha arribat a un acord amb Providence Equity Partners per a la recompra de la totalitat del seu bo convertible per un import de 883 milions d'euros, alhora que refinança la pràctica total del seu deute, 890 milions d'euros i doblarà el termini del seu venciment.

La companyia finançarà l'operació de recompra mitjançant una ampliació de capital i l'emissió de deute que estan completament assegurades per Goldman Sachs i BNP Paribas, segons ha informat aquest dilluns el grup.

Aquesta operació s'emmarca en el procés de refinançament de la pràctica totalitat del deute del grup que li permetrà, segons ha explicat, finançar el seu "extraordinari" creixement de manera "molt eficient".

"Estem molt satisfets d'haver tancat aquestes dues operacions que ens permeten beneficiar els accionistes amb una menor dilució i un major benefici per acció i a la companyia, a més de dotar-la d'una estructura financera reforçada que ens permeti continuar liderant el creixement del mercat de les telecomunicacions a Espanya", ha ressaltat el conseller delegat del grup, Meinrad Spenger.

La recompra del bo convertible de Providence es produirà per un import total de 883 milions d'euros i es realitzarà en dos trams. El primer, que s'abonarà el proper 7 de maig i es correspondrà amb el 40% del total del deute, tindrà un preu de 351 milions. El segon tram pel 60% restant, tindrà un import de 533 milions i el pagament es realitzarà el pròxim 20 de desembre d'aquest mateix any.

Com a part d'aquesta operació i mostra de confiança en MásMóvil i el seu continu potencial de creixement, Providence invertirà 120 milions d'euros a un preu per acció de 18,45 euros.

A més, Providence mantindrà la seva actual participació del 3% en el capital del grup, romandrà en el consell d'administració i seguirà sent un dels principals accionistes de la companyia amb un 8% del capital de MásMóvil (incloent-hi l'augment de capital acordat).

Amb aquesta transacció, MásMóvil recompra més del 26% de les seves accions totalment diluïdes (43 milions d'accions) i, a més, evita una dilució posterior a la transacció.

En conseqüència, després d'aquesta operació, MásMóvil és capaç de reestructurar l'últim tram del deute convertible que va signar en el marc de l'adquisició de Yoigo després de les recompres realitzades el 2016, 2017 i 2018 a Abengoa, FCC i ACS, respectivament.

Així mateix, el grup ha acordat amb Goldman Sachs i BNP Paribas el refinançament d'aquesta compra (883 milions d'euros) i de la pràctica totalitat del deute del Grup (890 milions d'euros) en condicions "molt avantatjoses" augmentant el termini i reduint el cost, cosa que permet assegurar la capacitat del grup per continuar invertint i finançar el seu creixement.

Aquestes condicions són: 1.450 milions d'euros de préstec a termini bàsic sense amortització i amb venciment a set anys (2026), que dobla així el termini del venciment i 200 milions d'euros de capital perpètua preferent (Preferred Equity), que s'espera reemplaçar amb una ampliació capital prevista dins dels propers 9 mesos.

MásMóvil ha captat, a més, 120 milions d'euros d'inversió de Providence en noves accions, i s'ha assegurat 280 milions d'euros més de línies de Capex i liquiditat dels bancs.

Noticias relacionadas

contador