bt telecoms
22,50€
  • 0,00€
  • 0,00%

MásMóvil i Orange es troben entre les companyies interessades en fer-se amb la filial espanyola de British Telecom (BT). La companyia de telecomunicacions britànica en vol desprendre, una operació el disseny de la qual ha encarregat a Credit Suisse. En tancar-se, podria tenir un valor d'entre 250 i 300 milions d'euros.

BT té l'objectiu de vendre aquest actiu abans que acabi l'any, 26 anys després que la companyia aterrés a Espanya després d'una aliança amb Banc Santander, segons una informació de El Confidencial, en què es detalla que hi ha una vintena de companyies interessades en la compra.

La companyia de telecomunicacions britànica està immersa en un pla de reestructuració, dins del qual es troba la venda de la filial espanyola. En ell, a més, s'inclou l'acomiadament de 13.000 empleats, el tancament del 90% de les oficines al Regne Unit i la reducció de la despesa en més de 1.700 milions d'euros.

"La situació financera de MásMóvil està prou ajustada com per poder afrontar projectes de gran envergadura després de l'operació amb el convertible de Providence i la reestructuració de la seva situació financera", afirmen els analistes de Banc Sabadell, que creuen que l'operadora estarà centrada a curt termini en el seu desenvolupament orgànic a Espanya.

Destaquen que les accions de MásMóvil van caure divendres més d'un 7%, "sense causa justificada, caiguda que en la nostra opinió podria ser atribuïda a la rumor sobre aquesta potencial compra". Aquest dilluns, cedeix al voltant d'un 1,5%, mentre que Orange puja una mica menys d'un 1%. Segons el mitjà que ha publicat aquesta informació, ambdues companyies han declinat fer comentaris al respecte.

Noticias relacionadas

contador