markus tacke ceo siemens gamesa
Markus Tacke, CEO Siemens Gamesa

El Consell d'Administració de la companyia combinada, Siemens Gamesa Renewable Energy, va nomenar per unanimitat el dilluns passat Markus Tacke com a nou Conseller Delegat (CEO) de la companyia. Tacke succeeix així a Ignacio Martín, que a l'abril va comunicar la seva decisió de renunciar al seu lloc un cop completada la fusió i iniciat el procés d'integració.

  • 177,62€
  • 2,26%

"Ens complau molt que Markus Tacke hagi acceptat el seu nomenament. La seva àmplia experiència a la indústria eòlica amb el seu lideratge i la seva trajectòria permetrà a la companyia afrontar amb èxit els reptes del futur, seguir aportant valor als nostres clients i portar Siemens Gamesa cap a nous horitzons", assenyala Rosa María García, presidenta del Consell d'Administració de Siemens Gamesa Renewable Energy.

Segons informa la companyia a través d'un comunicat, Tacke té amb més de 20 anys d'experiència al sector energètic, durant els quals ha exercit en diversos llocs. Abans de la fusió, Tacke era el CEO de Siemens Wind Power, divisió d'energia eòlica del grup. Tacke també ha estat l'artífex de l'expansió i modernització de la presència industrial de Siemens Wind Power, així com del desplegament de nombroses iniciatives per millorar l'eficiència i productivitat. Des de 2014 a 2016 va exercir com a president d’AWEA/WindEurope, l'associació eòlica europea.

Així mateix, l'òrgan de direcció de la companyia ha nomenat Michael Sen, igualment pel règim de cooptació, previ informe favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, com a conseller no executiu dominical, en substitució del senyor Klaus Helmrich, que ha presentat la seva dimissió.

S'ACOMIADA IGNACIO MARTÍN

Ignacio Martín, anterior CEO de Siemens Gamesa Renewable Energy, assenyala al comunicat publicat per la companyia que "ha estat un immens honor treballar en aquesta gran companyia durant els últims cinc anys. Estic convençut que aquesta fusió ens ha situat en una posició més forta per crear valor per als nostres clients i assolir els reptes als quals s'enfronta la nostra indústria. Tinc plena confiança que, amb la seva experiència i coneixement, el nostre equip liderarà la indústria eòlica al futur".

Un servei prestat que Rosa María García li agraeix i apunta "el Consell reconeix i agraeix a Ignacio Martín el seu lideratge, compromís i dedicació durant els últims anys. Sense el seu entusiasme, visió i excel·lents resultats, la fusió del negoci eòlic de Siemens amb Gamesa per crear un líder a la indústria renovable no hagués estat possible", afegeix.

Noticias relacionadas

contador