ep marks spencer
MARKS & SPENCER - Archivo

La junta directiva de la cadena britànica Marks & Spencer (M&S) ha decidit no executar el pagament del dividend final corresponent a l'actual exercici, així com ajornar qualsevol pujada dels salaris i reduir o cancel·lar les despeses no essencials de la companyia per fer front a l'impacte de l'epidèmia de coronavirus en la seva activitat, anticipant un fort efecte negatiu en el segment de roba i llar, mentre que confia en un bon comportament de l'àrea d'alimentació. Les accions de la companyia es deixen aquest divendres més d'un 5%.

  • 2,66£
  • 1,91%

"En les actuals circumstàncies, la junta no preveu realitzar un pagament final de dividends per a aquest exercici financer, la qual cosa resulta un estalvi d'efectiu previst d'aproximadament 130 milions de lliures (142 milions d'euros) ", va explicar la companyia.

La multinacional ha advertit que "no és possible proporcionar una orientació significativa sobre els resultats" davant la previsió que els seus negocis de Roba i Llar, així com l'activitat del seu negoci internacional, es veuran "greument afectats" en el transcurs dels pròxims 9 a 12 mesos.

En aquest sentit, M&S ha advertit que està registrant "importants caigudes de les vendes de Roba i Llar", per la qual cosa la companyia haurà d'administrar els seus costos en conseqüència, encara que confia a poder redistribuir un nombre significatiu de treballadors al negoci d'Alimentació.

"Ens estem preparant per a la contingència d'un tancament temporal d'algunes botigues", ha indicat la companyia, que no espera un retorn a la normalitat del negoci abans de la tardor, mentre que confia que el segment d'alimentació continuarà sent rendible durant aquest període, ja que "el canvi significatiu a menjar a casa hauria de continuar beneficiant les vendes de cara als pròxims mesos".

En el cas del seu negoci internacional, M&S preveu reduccions significatives de les vendes a mesura que diversos mercats en els quals opera es vagin veient afectats negativament pels brots locals del virus i, a vegades per tancaments.

En aquest sentit, la multinacional ha decidit retardar en la mesura que sigui possible les seves inversions i despeses, havent compromès fins avui únicament 80 milions de lliures (88 milions d'euros) per a l'exercici 2020/21 d'un pressupost de fins a 400 milions de lliures (439 milions d'euros), mentre que "ajornarà tots els augments salarials" i congelarà totes les contractacions no essencials i la despesa en màrqueting.

Noticias relacionadas

contador