ep el exdiputado de ciudadanos marcos de quinto en una foto de archivo
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Marcos de Quinto, candidat a la presidència d'Abengoa, s'ha mostrat confiat en la viabilitat de la multinacional andalusa i en què la Junta d'Andalusia trobi una fórmula per "ajudar-la" si veu que hi ha una empresa "unida" i amb "projecte".

  • 0,02€
  • 0,00%

L'exvicepresident executiu de Coca-Cola i exdiputat de Ciutadans (Cs) al Congrés ha explicat la seva postura en una entrevista a 'Canal Sud Ràdio', després de la Junta General Extraordinària que Abengoa va organitzar dimarts passat a petició dels accionistes minoritaris i en la qual es va aprovar el cessament del consell d'administració liderat per Gonzalo Urquijo, la vacant serà ocupada durant la celebració de la següent junta general, el 21 o 22 de desembre.

Marcos de Quinto ha expressat que la seva intenció és "ficar una miqueta de racionalitat i tranquil·litat a tothom, sobretot, naturalment, d'Abengoa, perquè en aquests moments el que es requereix és una solució consensuada" per a la "sostenibilitat" de la companyia.

Ha assenyalat, sobre la situació actual d'Abengoa, a la qual "no hauria de haver-se arribat" i ha argumentat que uns "1.350 accionistes minoritaris" creessin l'associació AbengoaShares "per un tema molt senzill d'entendre", pel que "s'han sentit menyspreats "pel consell d'administració, arribant a un punt d'insostenibilitat. "D'haver estat escoltats, la situació en què està Abengoa hauria estat molt millor que no hagués succeït tot el que ha passat", ha valorat l'exmembre de Cs.

L'EMPENTA QUE NECESSITA ABENGOA

De Quinto ha considerat que l'empresa avui "necessita una ajuda, una empenta", i que "pot ser una companyia de futur, perquè està operant en un sector, el de les renovables, que és absolutament de futur", i és un camp en el qual té "una experiència acumulada". "Ha aconseguit tenir una implantació internacional relativament important", ha remarcat.

Sobre la insistència que "possiblement el que necessita ara mateix" Abengoa "és una ajuda", ha indicat que "tant l'actual consell com els minoritaris el que volen és ajudar i empènyer la companyia, però per això s'han de posar d'acord i tenir un consens per empènyer tots i remar a la mateixa direcció".

Sobre l'ajuda de 20 milions d'euros que el consell està demanant a la Junta d'Andalusia per Abengoa, de Quinto ha opinat que "probablement" aquest consell reprovat "no ha tingut prou tacte". De la mateixa manera, ha qüestionat "la muntanya que s'ha muntat" per part del consell d'Urquijo amb els esmentats 20 milions "quan aquest mateix consell ha anul·lat un bonus que s'anaven a donar 25 directius per un valor de 58 milions", cosa que "estèticament no és el més apropiat".

Ha cridat a "la prudència", a "tornar a la realitat, negociar", i s'ha mostrat "segur que si la Junta d'Andalusia veu que hi ha una empresa unida", amb un projecte clar, "es trobarà alguna via possiblement per ajudar".

De Quinto, d'altra banda, ha negat que es pugui parlar d'"un pla de Quinto", sinó que el que realment hi ha és "un pla molt racional, en què s'està respectant més o menys el 70% del pla que és ara sobre la taula" per part del consell reprovat.

contador