• La companyia ha decidit centrar el seu negoci nord-americà en aquelles zones que considera "claus"
  • Mapfre simplificarà l'estructura del seu negoci als Estats Units i la reduint de quatre a tres regions
mapfreinvestorsday

Mapfre reajustarà el seu negoci als Estats Units "per optimitzar la seva estructura de creixement rendible i concentrar les operacions en un nombre més reduït d'estats del país". Per a això, segons ha informat aquest divendres amb motiu de la celebració del 'dia de l'inversor', sortirà de cinc estats als Estats Units (Nova York, Nova Jersey, Kentucky, Tennessee i Indiana) i reestructurarà les seves operacions internacionals.

  • 2,26€
  • -0,79%

L'asseguradora ja ha contractat els serveis d'un banc d'inversió per a la venda de la seva filial a Nova York i està donant "els passos necessaris" per a la seva sortida "ordenada" de Nova Jersey, Kentucky, Tennessee i Indiana, on buscarà traspassar el negoci a operadors d'assegurances "allà on sigui viable".

“L'impacte específic de les catàstrofes no altera l'evolució de l'empresa, i els canvis en l'organització que hem introduït (...) ens ajudaran a seguir avançant amb la nostra estratègia de focus en el creixement rendible", ha assenyalat Antonio Huertas

La companyia ha decidit centrar el seu negoci nord-americà en aquelles zones que considera "claus", entre elles Massachusetts, Rhode Island, New Hampshire, Vermont, Maine i Califòrnia, i deixar Nova York i Nova Jersey per l'elevada regulació i nombre de litigis (amb abundants fraus en protecció contra danys personals) i l'alt ràtio de despeses de gestió de sinistres.

En el cas dels estats d'Indiana, Kentucky i Tennessee, la decisió de Mapfre de sortir-ne es basa en el baix grau d'automatització i en què no pot resultar competitiva.

Alhora, l'asseguradora simplificarà l'estructura del seu negoci als Estats Units, la reduirà de quatre a tres regions (Nord-Est, Est Central i Oest).

Mapfre també farà canvis en la seva estructura internacional, de manera que a partir de l'1 de gener les seves àrees EMEA i APAC s'integraran en la nova regió Euràsia amb l'objectiu d'optimitzar les seves operacions a Europa i Àsia. En Latam Nord, Mapfre crearà una nova subregió, amb tots els negocis de l'Amèrica Central i República Dominicana.

La companyia ha destacat que està complint els objectius financers recollits al seu pla 2016-2018, amb una taxa anual de creixement compost (TACC) d'aproximadament el 5% i un 'pay-out' d'entre el 50% i el 65%, i ha assenyalat que el seu model de negoci "garantirà un creixement rendible sostingut durant els propers anys".

MÉS DE 1.100 MILIONS PER ALS AFECTATS PER LES CATÀSTROFES

Mapfre ha anunciat també que abonarà més de 1.100 milions d'euros als seus clients en compensació pels sinistres ocorreguts durant el tercer trimestre d'aquest any (huracans al Carib i els EUA i terratrèmols de Mèxic). L'estimació d'impacte net d'aquests esdeveniments en el compte de resultats de Mapfre es manté als 176 milions d'euros anunciats per l'empresa al setembre.

"Vull ressaltar la capacitat financera i la solvència de Mapfre per respondre de forma ràpida i efectiva als nostres assegurats" ha declarat durant la trobada Antonio Huertas, president de la companyia. En aquest sentit, "l'impacte específic de les catàstrofes no altera l'evolució de l'empresa, i els canvis en l'organització que hem introduït als EUA, Euràsia i Latam Nord ens ajudaran a seguir avançant amb la nostra estratègia de focus en el creixement rendible".

Al 'dia de l'inversor', han participat alguns dels principals executius de la companyia. Entre ells, a més del propi Huertas, han intervingut Fernando Mata, director financer i conseller de Mapfre, que ha reafirmat el compromís de l'empresa per mantenir una remuneració als inversors estable i creixent en el temps; el CEO de Mapfre Re, Eduardo Pérez de Lema, que ha destacat l'efectivitat de les proteccions de reassegurança que la companyia té contra esdeveniments catastròfics com els viscuts aquest any; el CEO de l'Àrea Territorial Internacional, Jaume Tamayo, que ha exposat la nova estructura regional creada per a Europa i Àsia; i el CEO de Mapfre a Amèrica del Nord, Alfredo Castelo, que ha explicat la reorganització de negoci que s’emprendrà en aquesta regió. L'esdeveniment ha estat conduït per Natalia Núñez-Arana, directora de Relacions amb els Inversors.

Noticias relacionadas

contador