antonio huertas, presidente de mapfre, y fernando mata, director financiero

Mapfre ha preparat un pla d'estalvi de costos per a l'exercici 2020 que s'aplicarà a tots els països on és present, amb el qual pretén retallar uns 100 milions d'euros, segons ha confirmat l'entitat després d'avançar els seus resultats trimestrals a principis de mes.

  • 2,23€
  • 0,09%

El director financer de l'asseguradora, Fernando Mata, ha explicat als mitjans per via telemàtica que aquesta mesura suposa una modificació del pressupost normal de despeses de 2020, un exercici marcat per un escenari totalment diferent al que es preveia abans a causa de la pandèmia de Covid-19.

"Aquests estalvis estan destinats a compensar altres despeses no pressupostades i directament relacionades amb la crisi sanitària i la disminució de l'activitat econòmica", recull l'entitat a l'informe financer trimestral remès aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així, el que Mapfre pretén és reduir despeses que no tenen cap oportunitat en aquest context, com les relacionades amb viatges, hotels o màrqueting, entre d'altres, així com l'ajornament d'iniciatives estratègiques sense sentit en moment de crisi.

Mata calcula que la meitat dels estalvis provindran de la reducció de despeses i l'altra meitat del retard de les iniciatives, sobre les quals no es produeix un canvi d'estratègia, sinó que se'ls aplicarà una estacionalitat diferent. El directiu confia a reprendre aquestes iniciatives cap al tombant d'any o ja entrat l'exercici 2021.

En aquest sentit, el director financer ha subratllat que aquest pla no contempla tancament d'oficines ni l'aplicació d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), perquè el grup necessita tots els seus recursos per poder reprendre l'activitat normal.

Noticias relacionadas

contador