mapfre resultados 2019
Mapfre

Mapfre va registrar un benefici net de 127 milions d'euros durant el primer trimestre d'enguany, un 32% inferior al del mateix període de l'any anterior, en un context marcat pel Covid-19, encara que el seu impacte ha estat "limitat", segons ha informat l'asseguradora, que ha assenyalat, a més, que la decisió sobre el dividend a compte de 2020 es prendrà durant la segona part de l'any.

  • 2,30€
  • 0,70%

La companyia ha precisat que aquests resultats són provisionals, i que els definitius seran presentats al consell d'administració a la reunió del 18 de maig. En qualsevol cas, només reflectiran la reducció de l'activitat a la fi de març, per la qual cosa fins i tot és massa aviat per avaluar els impactes a llarg termini, que dependran de la durada final i la severitat de la crisi.

Mapfre ha explicat que el resultat mostra el llast de l'impacte del terratrèmol que va sofrir Puerto Rico a principis de l'exercici, que ascendeix a 54 milions d'euros, i pels efectes de la tempesta Gloria a Espanya, amb un impacte de 14 milions d'euros.

Les monedes dels països emergents també han tingut un impacte negatiu, restant més de sis milions del resultat net.

Si s'exclou l'impacte d'aquests esdeveniments catastròfics, el resultat ajustat se situaria per sobre dels 190 milions d'euros, amb un creixement superior al 3%.

Els ingressos, per part seva, es van situar en 7.333 milions d'euros, un 4,5% menys que entre gener i març de 2019, i les primes es van reduir un 4,7% fins als 6.097 milions d'euros.

Aquest descens s'explica fonamentalment per la devaluació respecte a l'euro de les principals monedes d'Amèrica Llatina i de la lira turca (12%). A tipus constants, la reducció dels ingressos i de les primes hauria estat un 1,6 i un 1,5%, respectivament.

El grup ha reconegut que el confinament derivat de la crisi del coronavirus ha reduït la contractació de noves assegurances, si bé la crisi sanitària i econòmica s'ha produït a Europa i Amèrica, principalment, al mes d'abril, per la qual cosa l'efecte sobre els comptes del primer trimestre serà limitat.

No obstant això, espera un augment de la sinistralitat en els rams directament relacionats amb la malaltia, com són els de salut, decessos i vida. Mentrestant, l'aturada econòmica i el confinament es traduirà, a curt termini, en una disminució dels sinistres en els rams d'actuacions i assegurances generals, i a mitjà i llarg termini, en una reducció dels ingressos per primes.

Només amb les primes de la unitat d'assegurances entre gener i març, van ascendir a 5.092 milions d'euros (-5,2%), mentre que el benefici atribuïble d'aquest negoci --core per a Mapfre-- va créixer un 10%, fins a arribar a 197 milions d'euros.

POSPOSA EL DIVIDEND

Així mateix, el consell d'administració ha acordat realitzar el pagament del dividend complementari de l'exercici 2019, aprovat per la junta general d'accionistes del 13 de març, de 8,5 cèntims d'euros per acció el 25 de juny de l'any en curs.

Respecte al dividend a compte corresponent a 2020, que generalment s'abona al desembre, i seguint les recomanacions del Supervisor, el consell ha decidit posposar la seva decisió fins a la segona part de l'exercici, quan es disposarà d'una informació més precisa de l'impacte econòmic per a Mapfre del Covid-19.

SOLVÈNCIA

La ràtio de solvència II de Mapfre es va situar en un 187% a tancament de març, comparada amb un 195% al setembre. Malgrat aquesta reducció, el grup ha subratllat que tant la posició de capital com la solvència continuen sent "excel·lents, amb una exposició limitada al risc de tipus d'interès".

Quant a la liquiditat, ha destacat la seva flexibilitat financera, ja que la majoria dels actius financers són líquids, i la posició de tresoreria és rellevant (més de 2.700 milions i del 5% de les inversions totals). També compta amb línies de crèdit disponibles i finançament bancari preconcedit però no formalitzat.

Noticias relacionadas

contador