• L'operació es realitza a través de la filial Mapfre América
mapfre, puente, rojo, seguros, aseguradora

Mapfre ha comunicat aquest dimarts, abans de l'obertura del mercat, la compra del 31% del capital de l'asseguradora indonèsia PT Asuransi Bina Dana Arta Tbk (ABDA), amb la qual cosa pren el control en arribar a una participació majoritària del 51% en la societat.

  • 11.154,60
  • 1,56%
  • 2,28€
  • 0,18%

L'operació està subjecta a l'aprovació de les autoritats, segons confirma Mapfre en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Amb aquesta adquisició, explica l'asseguradora espanyola, "culmina l'operació d'entrada al mercat assegurador indonesi iniciada el 2013, i confirma la seva plena confiança en ABDA i en el seu equip directiu".

L'operació implica una inversió per part de Mapfre de 92,3 milions d'euros, que es realitzarà a través de la seva filial Mapfre América

L'operació implica una inversió per part de Mapfre de 92,3 milions d'euros, que es realitzarà a través de la seva filial Mapfre Amèrica.

POSICIÓ AL MERCAT INDONESI

ABDA es va situar en 2015 en la cinquena posició en el mercat d'assegurances d'automòbil del país, amb una quota de mercat del 6,4%, segons informa Mapfre en un altre comunicat. L'any passat la firma indonèsia va aconseguir un volum de primes de 93 milions d'euros i un benefici net de 18 milions.

Amb 34 anys d'història, ABDA cotitza al mercat de valors d'Indonèsia, i opera en els rams d'automòbil, llar, transports, salut i accidents. Té 36 oficines i 578 empleats.

Així mateix, amb una població de 250 milions d'habitants, l'empresa espanyola veu a Indonèsia un "mercat de gran potencial per a l'assegurança de l'automòbil, basat en l'augment de les vendes d'automòbils dels últims anys, impulsades per l'augment de la riquesa dels consumidors i l'evolució de l'entorn regulador".

contador