antonio huertas mapfre portada
BOLSAMANIA

Mapfre (-2%) ha acordat la venda de les seves operacions als Estats de Nova York i Nova Jersey al grup assegurador nord-americà Plymouth Rock Assurance. Un moviment que entra dins del marc del seu pla de desinversions en mercats no prioritaris anunciat el passat mes de desembre, que té com a objectiu optimitzar la seva estructura.

  • 2,28€
  • 0,18%

Mapfre vendrà Mapfre Insurance Company of New York a Plymouth Rock Assurance Corporation, mentre que a Nova Jersey l'operació s'estructurarà com una transferència de la cartera de negoci de diverses entitats afiliades al grup nord-americà.

La pujada de tipus de la Reserva Federal retorna el temor d’una crisi de les divises en economies emergents

Les dues operacions, que s'han tancat simultàniament, estan encara subjectes a l'aprovació per part de les òrgans reguladors dels estats respectius.

L'asseguradora espanyola culmina el procés de reestructuració societari anunciat i que ha inclòs la transferència de les carteres de negoci de no vida als estats de Tennessee, Kentucky i Indiana a l'entitat Safeco Insurance (Grup Liberty Mutual), així com la venda de Mapfre Life Insurance Company a Swiss Re Life Capital.

El director financer de Mapfre, Fernando Mata, ha assegurat que aquestes transaccions no tindran un impacte "material" sobre els comptes referits al segon trimestre, ja que s'han completat de manera "satisfactòria i durant els terminis previstos".

Un cop optimitzada l'estructura societària, l'asseguradora concentrarà les seves operacions en quinze estats on compta amb major infraestructura i capacitat de distribució i, per tant, amb més capacitat d'aprofitament d'economies d'escala, de manera que pretén accelerar el creixement rendible als EUA.

UNA ALTRA VEGADA L'EFECTE DIVISA

El 21,5% dels ingressos totals de l'asseguradora espanyola procedeixen del Brasil, que durant les últimes setmanes ha protagonitzat una crisi que ha arrossegat les entitats amb els seus negocis allà, com és també el cas de Banc Santander.

A més, el negoci de Mapfre obté també interessants percentatges d'ingressos en altres països llatinoamericans com Mèxic (5,3%), Perú (2,1%) i Colòmbia (1,8%). Unes xifres que, a més, se sumen al 10,5% que té als EUA, al 3% a Turquia i al 2,7% a Itàlia.

L'auge del dòlar, després que la Reserva Federal dels EUA (Fed) hagi anunciat fins a quatre increments de tipus aquest any, ha provocat pèrdues en el peso mexicà, la lira turca i el rand sud-africà, mentre els experts tornen a avisar sobre una crisi en les monedes d'aquests països.

Noticias relacionadas

contador