ep el presidente de mapfre antonio huertas en el xi encuentro del sector financiero organizado por
EUROPA PRESS

Mapfre buscarà un nou soci en bancassegurances que substitueixi Bankia, després d'haver trencat la seva aliança actual per la fusió del banc amb CaixaBank. A més, analitza compres a Espanya i a d'altres mercats. Així ho ha confirmat el seu president, Antonio Huertas, i ha explicat que l'asseguradora romandrà atenta a oportunitats de creixement inorgànic als principals mercats.

  • 2,23€
  • 0,09%

Hortes ha reconegut el seu desig de substituir el banc per un nou soci. "No és gens fàcil, encara que sempre hi ha oportunitats. Estem oberts. Mapfre és una empresa multicanal que opta a distribuir per tots els canals; també n'han aparegut de nous, el negoci digital... No són incompatibles, i tant de bo puguem ampliar la xarxa de Mapfre", ha assenyalat Huertas.

El directiu ha recordat que Mapfre ja va tancar l'any passat un acord amb el Santander com a distribuïdor exclusiu a Espanya i Portugal i que també té acords amb Bankinter i CCM (Grup Liberbank), sense que hi hagués cap incompatibilitat amb l'associació amb Bankia.

El president de Mapfre ha valorat l'acord amb Bankia com a "molt reeixit", encara que entén que els contractes preveuen clàusules de rescissió i per canvi de control, per la qual cosa, arribat el moment de la integració, els advocats negociaran la sortida en funció d'aquests contractes. "És una llàstima, perquè ha estat un llarg idil·li, però el món no s'acaba aquí", ha reconegut Huertas.

CRÉIXER ORGÀNICA I INORGÀNICAMENT

Quant a la reestructuració de les participacions internacionals de Mapfre, Huertas ha explicat que es tracta d'un procés continu, perquè la companyia ha de procurar desenvolupar negocis rendibles, i no pot estar plantat allà no es donen condicions de rendibilitat.

"Continuarem prenent totes les mesures que calgui per continuar mantenint nivells adequats de rendibilitat i que no posin en risc el creixement orgànic del grup i, per descomptat, l'inorgànic. Mapfre sempre està oberta a les oportunitats i continuarem atents a les coses que podem fer als principals mercats", ha ressaltat Huertas, i ha precisat que es refereix tant a sortides com a entrades.

REITERA EL SEU COMPROMÍS AMB EL DIVIDEND

El directiu ha reiterat que Mapfre es troba en posició de repartir un dividend amb càrrec als resultats d'enguany, encara que veu "molt positivament" i entén "perfectament" la posició dels supervisors de demanar prudència a les asseguradores.

Això sí, el president de la companyia ha ressaltat la diferència entre bancs i asseguradores, que a vegades queden agrupats. Quant a les companyies d'assegurances generals, Hortes ha assegurat que generen molt 'cash flow', perquè el seu negoci consisteix a cobrar primes i pagar sinistres, de manera que no tenen morositat.

Huertas ha ressaltat la "magnífica" posició de liquiditat i solvència de Mapfre i ha recordat que la companyia "no és de quatre persones riques", sinó de 175.000 accionistes, la majoria d'ells petits estalviadors espanyols que estan "esperant com amb candeletes el dividend, perquè és part del seu flux de liquiditat també per poder desenvolupar una vida normal".

"Entenem que, si la liquiditat és adequada i la solvència és molt bona (com en aquest cas), i tenim accionistes als quals cal retribuir, farem el possible sempre", ha sostingut.

Noticias relacionadas

contador