ep el presidente de mapfre antonio huertas
EUROPA PRESS - Archivo

El president de Mapfre, Antonio Huertas, ha assegurat que la posició de liquiditat i solvència de la companyia és "prou bona" com per a aprovar el repartiment d'un dividend amb càrrec als resultats de 2020.

  • 2,22€
  • -0,45%

"La posició de Mapfre, tant en liquiditat com en solvència, és prou bona com per no impedir l'aprovació del dividend", ha avançat Huertas en el seu habitual vídeo quinzenal.

En tot cas, el president de Mapfre prefereix ser prudent i ha indicat que esperarà a tancar les dades del semestre per confirmar aquesta "bona posició".

Mapfre presentarà el 30 d'octubre els resultats corresponents al tercer trimestre de l'any i serà llavors quan el consell d'administració tingui l'oportunitat de pronunciar-se sobre el dividend a compte dels resultats de l'exercici.

Huertas ha recordat que els supervisors europeus i nacionals van recomanar fa uns mesos no distribuir beneficis enguany en cas que les condicions de liquiditat i solvència de les companyies no fossin les adequades.

L'òrgan d'administració de l'asseguradora va decidir el mes de maig posposar la seva decisió sobre el dividend fins a la segona part de l'exercici, quan esperava disposar d'una informació més precisa sobre l'impacte econòmic per a Mapfre de la Covid-19.

Segons les últimes dades disponibles corresponents al mes de juny, Mapfre comptava amb una ràtio combinada del 96,7%, la qual cosa implicava 0,8 punts percentuals més respecte a un any abans. La companyia va assegurar en aquest moment que l'impacte de la pandèmia seria "limitat" per al grup.

Noticias relacionadas

contador