ep archivo   el tren avril de talgo
TALGO - Archivo

El grup hongarès Magyar Vagon ha presentat davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la sol·licitud d'autorització de l'oferta pública voluntària dadquisició (OPA) sobre el 100% de les accions de Talgo, formulada a un preu de 5 euros per títol, ha informat el regulador mitjançant un comunicat.

  • 4,36€
  • -0,11%

La cmopanyia ha detallat que el 22 de març passat ja va sol·licitar davant la Direcció General de Comerç Internacional i Inversions del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme l'autorització del Consell de Ministres a la inversió estrangera directa a Talgo.

A més, ha afegit que l'oferta es condiciona a obtenir autorització per part de la Comissió Europea i de les autoritats de Competència d'Albània, Kosovo, Montenegro, Sèrbia, Egipte i Aràbia Saudita. També necessitarà el vistiplau de l'Autoritat de Negocis danesa.

El grup hongarès ha afirmat també que "presentarà davant de la CNMV la documentació acreditativa de la constitució d'un aval bancari per un import agregat de 619.301.070 euros".

El preu que ofereix Magyar Vagon suposa una prima del 13% sobre el preu actual de les accions de l'empresa, del 27,7% respecte al novembre, quan en va traslladar l'interès, i del 41,4% en comparació amb la mitjana dels sis mesos anteriors, i valora la companyia espanyola en 619 milions.

El govern espanyol ha mostrat el rebuig a l'operació i el ministre de Transports, Óscar Puente, ha indicat que "farà tot el possible" per evitar que el fabricant de trens sigui venut.

Noticias relacionadas

contador