ep archivo   el tren avril de talgo
TALGO - Archivo

Talgo ha frenat en sec el rebot borsari d'aquest dimecres (-0,71%), després que el ministre de Transports, Óscar Puente, hagi assenyalat que el govern espanyol "farà tot el possible" per evitar que el fabricant de trens sigui venut al grup hongarès Magyar Vagon, que prepara una oferta sobre la companyia.

  • 4,39€
  • -0,57%

Les accions de Talgo han registrat fortíssims guanys a l'obertura del mercat, ja que diversos mitjans havien publicat que Magyar Vagon havia aconseguit un acord verbal amb la banca per comprar Talgo, en haver aconseguit garanties pel canvi de control accionarial del grup, ja que hi ha 227 milions d'euros en deute executable en cas de canvi de control.

Tot i això, Óscar Puente ha comentat que el Govern "farà tot el possible" per evitar la venda de Talgo a Magyar Vagon, a causa de les sospites que la companyia estigui recolzada per inversors vinculats a Rússia.

El Govern, mitjançant la Junta d'Inversions Exteriors del Ministeri d'Economia, ha d'autoritzar l'operació, ja que es considera que Talgo opera en un sector estratègic per a l'Estat.

En aquest sentit, els analistes de Bankinter s'han mostrat "cautelosos" sobre tot el que està passant al voltant de Talgo "ja que hi ha incerteses sobre el desenvolupament i temps d'execució" de l'OPA, com així han demostrat les paraules de Puente.

Magyar Vagon està liderat per l'empresari hongarès András Tombor, vinculat al president hongarès Viktor Orbán i vol comprar Talgo en aliança amb Corvinus International Investment, una societat pública hongaresa.

Noticias relacionadas

contador