ep archivo   mary maersk el megaship triple e de 18270 teus que llega al puerto de algeciras
Marcos Morenos/ Europa Press - Archivo

La companyia danesa Maersk ha comunicat que atura el trànsit dels seus vaixells pel mar Roig i el Golf d'Aden "fins a nou avís", després que uns dels seus vaixells fos atacat pels rebels hutís aquest cap de setmana.

  • 10.160,00 DKK
  • 2,11%
  • 10.435,00 DKK
  • 2,86%

"Després de l'incident del 30 de desembre que va involucrar el nostre vaixell, Maersk Hangzhou, hem decidit suspendre tots els trànsits a través del mar Roig/golf d'Aden fins a nou avís", ha anunciat el gegant del transport de contenidors.

La decisió de la naviliera estén la pausa de 48 hores implementada el diumenge immediatament després de l'atac. Cal recordar que el vaixell portacontenidors Maersk Hangzhou va ser atacat durant el cap de setmana per quatre petites embarcacions tripulades per militants hutís, que tenen la base al Iemen i compten amb el suport de l'Iran.

"S'està duent a terme una investigació sobre l'incident i continuarem pausant tot el moviment de càrrega a través de l'àrea mentre avaluem més a fons la situació en evolució constant", ha afegit la companyia.

Ara, els vaixells seran desviats i continuaran el seu viatge al voltant del Cap de Bona Esperança a Àfrica en els casos en què això tingui sentit per als clients.

Els rebels hutís han atacat repetidament vaixells al mar Roig a les últimes setmanes en resposta a la guerra a Gaza, generant preocupació per les interrupcions en el comerç mundial a través de la crucial via fluvial.

contador