• Han estat 150 vots en contra davant els 36 a favor de més de 200 euros mensuals proposats en 12 pagues a l'any
  • El comitè de vaga d'Eulen al Prat critica "coaccions" als empleats perquè aixequin la protesta
  • Íñigo de la Serna, ministre de Foment: "La vaga pot arribar a provocar un problema d'ordre públic"
ep colasaeropuertobarcelona-prat
EUROPA PRESS

Els treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport de Barcelona-El Prat han rebutjat aquest diumenge la proposta de la Generalitat amb 150 vots en contra davant els 36 a favor i un nul, i, com a conseqüència, aquest dilluns començaran la seva vaga indefinida.

Així ho van decidir els 187 participants, de les 400 persones que componen la plantilla, durant el conclave celebrat aquest diumenge al Casal Cívic Delta del Llobregat, al Prat de Llobregat (Barcelona), que ha començat a les 11.00 i ha acabat sobre les 18.00 hores, tal com indica Europa Press.

La plantilla ha rebutjat així el plus de 200 euros mensuals en 12 pagues a l'any que va sortir de la mediació encapçalada per la Conselleria de Treball, per la qual cosa es manté la convocatòria de la vaga indefinida que començarà aquest dilluns.

Anteriorment, el comitè de vaga ha criticat haver patit "coaccions" perquè els treballadors de seguretat de l'aeròdrom barceloní acabin amb la protesta i ha advertit que amb aquestes pressions no s'aconseguirà que la plantilla canviï la seva decisió. "Veig que ara tenen molta preocupació per tombar una vaga, que és un dret constitucional que tenim", ha lamentat Purificación Infante, membre del comitè de vaga, en declaracions als mitjans aquest diumenge, tal com recull Europa Press.

"Veig que ara tenen molta preocupació per tombar una vaga, que és un dret constitucional que tenim"

Infante va indicar "tant a la Generalitat, com a ministre, com a tots els polítics, al senyor Rajoy i a qui li pertanyi" que la situació dels treballadors d'Eulen no és nova i que s'hauria d'haver solucionat fa anys.

"Això fa moltíssim de temps que s'hauria d'haver solucionat i aquí la paraula la tenen els treballadors", ha subratllat a les portes del Centre Cívic Delta del Llobregat, on els empleats han votat en assemblea la proposta de la Conselleria de Treball sortida de la mediació amb l'empresa i Aena.

DE LA SERNA: "LA VAGA POT ARRIBAR A PROVOCAR UN PROBLEMA D'ORDRE PÚBLIC"

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va declarar davant els mitjans en roda de premsa aquest dissabte, per valorar la decisió de l'assemblea d'Eulen, lamentant "el rebuig a una mesura bastant raonable", fent al·lusió a la proposta de la Generalitat. Així mateix, va mostrar un "profund respecte al dret de vaga dels treballadors". Així mateix, ha criticat la "posició immobilista" del comitè de vaga dels empleats d'Eulen. Per això, lamenten que "no s'hagin atès les crides".

Ha explicat que les "dues parts" del procés per arribar a un acord "han fracassat" i que per això el Govern va activar el laude d'arbitratge obligatori, és a dir, el procés de mediació. "Intentarem accelerar els terminis" per tenir "un àrbitre de prestigi", ha dit. "De fet ja hi ha hagut una petició formal, per part de Foment, a l'Advocacia de l'Estat que està i ha estat durant el cap de setmana l'informe permitent per poder traslladar-lo al Ministeri d'Ocupació i d'aquí traslladar-lo al Consell de Ministres, que és el que ha de donar el primer dels passos per constituir o formalitzar la designació d'un àrbitre i, en segon lloc, donar-li el temps necessari per a l'elaboració de la proposta que tindrà un caràcter vinculant per a les parts", va assenyalar el ministre.

A més, el ministre ha afirmat que "la vaga pot arribar a provocar un problema d'ordre públic" després de ser indefinida i de 24 hores a partir d'aquest dilluns, cosa que és "un salt qualitatiu i quantitatiu molt important en relació a la vaga que fins a la data han mantingut els treballadors en una infraestructura estratègica per al conjunt del país".

I tal com va declarar a l'agència EFE aquest dissabte, De la Serna ha assegurat que el dispositiu de la Guàrdia Civil que es va anunciar aquesta setmana "ja s'ha posat en marxa" i que fins i tot "hi ha efectius" de la benemèrita que s'estan desplaçant a l'Aeroport del Prat, procedents d'altres comunitats autònomes. "La presència dels guàrdies civils es començarà a notar demà", ha afegit, a més d'indicar que aquesta "s'intensificarà" si es considera insuficient al llarg dels propers dies.

El titular de la cartera de Foment va anunciar que, "a partir de demà, es van a intensificar els mitjans, els efectius de la Guàrdia Civil per garantir que no es produeixi un problema de seguretat i ordre públic", així com per "garantir que la decisió d'uns pocs, 150, no afecta negativament milions d'espanyols i de turistes". Així, el ministre va posar èmfasi que les dues decisions acordades en el comitè de crisi s'estan posant en marxa "perquè comencin a aplicar-se de manera immediata".

Noticias relacionadas

contador