ep sede de cellnex
EUROPA PRESS - Archivo

La família Benetton, a través d'Edizione, farà un pas enrere en Cellnex, el gestor d'infraestructures de telecomunicacions que aquest dimecres va anunciar una ampliació de capital de 4.000 milions d'euros. No exerciran la totalitat dels drets de subscripció preferent del 16% del capital que controlen, per la qual cosa veuran diluïda la seva participació.

  • 31,31€
  • -0,25%

Així figura al fullet de l'ampliació que Cellnex ha remès aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). "Edizione, que posseeix aproximadament un 16,45% del capital social de Cellnex (a través de ConnecT Due), ha comunicat a la societat, a través dels seus consellers dominicals, que no exercirà els drets de subscripció preferent corresponents a les accions que posseeix ConnecT Due", explica al fullet.

Per això, "de conformitat amb el contracte de coinversió, Edizione ha de comunicar aquesta decisió a Atlantia [perquè] pugui al seu torn decidir si adquirirà o no aquests drets", indica sobre les intencions de la firma italiana.

Al document assumeixen que veuran reduïda la seva inversió perquè, com conseqüència d'aquest moviment. "la participació d'Edizione a Cellnex, una vegada s'executi l'ampliació, i la seva influència a la companyia es veurà diluïda".

Aquest acord entre la firma dels Benetton i Atlantia data de 2018 i deriva de l'aliança d'aquesta última amb ACS per comprar Abertis. Llavors, el gestor d'infraestructures italià va executar la venda del capital de Cellnex a Edizione, controlada pel seu principal accionista.

Segons aquest acord, Edizione va reservar a Atlantia el dret a invertir en Cellnex, bé comprant una participació de fins al 20% en el termini de dos anys, fins a 2020. O bé amb una opció de compra preferent. En concret, va reservar a Atlantia un dret preferent en el cas que Edizione decidís vendre, de manera directa o indirecta, tota o part de la seva participació en un termini de set anys. Aquest és, precisament, el cas dels drets de subscripció d'aquesta ampliació.

Noticias relacionadas

contador