ep eucourt annuls hsbc fine
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

HSBC (-8,8%) i Standard Chartered (-5%) s'han desplomat a la Borsa d'Hong Kong aquest dimecres. El Financial Times subratlla que això té lloc després de les pressions del Bank of England (BoE) que, a més, ha demanat als alts directius que renunciïn a les seves primes, i a les firmes ajornar els seus programes de recompra d'accions per tal de fer front a la crisi del coronavirus. Aquestes entitats no són les úniques que prendran aquestes mesures: en una sèrie de comunicats coordinats la nit del dimarts, els altres bancs britànics, RBS, Lloyds, Santander UK i Barclays, es van sumar també a la cancel·lació de la retribució a l'accionista.

  • 6,26£
  • 1,76%

En una missiva dirigida a cadascun dels consellers delegats d'aquestes entitats, el BoE va avisar aquest dimarts que estava "disposat a fer ús dels seus poders de supervisió" si els bancs britànics no s'atenen a les seves recomanacions en matèria de dividends i primes.

Accedint als desitjos del BoE, els principals bancs de Regne Unit regategen amb la intervenció formal de l'organització, però no amb el càstig als inversors. Cal destacar que la retribució a l'accionista de totes aquestes entitats està valorada en uns 7.500 milions de lliures esterlines i, com a mínim al parquet d'Hong Kong, la reacció negativa dels accionistes no s'ha fet esperar.

Per part seva, alguns analistes no acaben d'entendre la suspensió dels dividends fins a nova ordre. És el cas dels experts de Bank of America: "Una retallada preventiva de dividends pot ser negativa per a les cotitzacions dels bancs, la seva capacitat de prestar i la percepció d'estabilitat financera".

Altres analistes com els de JP Morgan sí que veuen raonable aquesta decisió, i creuen que era "inevitable" de cara a formar un front més ferm contra la crisi del virus.

Noticias relacionadas

contador