ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivo de telefonica 20200417170804
TELEFÓNICA - Archivo

Els analistes coincideixen que els resultats de Telefónica del primer trimestre han estat febles i per sota de les expectatives en OIBDA, principalment a Espanya i Hispanoamèrica. La part positiva és que manté el dividend de 2020. El negatiu, que retira els objectius per a enguany. Tampoc els agrada que el deute financer net (38.223 milions) estigui un +0,5% per sobre de l'esperat i pugi 479 milions respecte al 2019, expliquen els experts de Banc Sabadell.

  • 4,10€
  • -0,99%

En contraposició, es valora com a positiva la fusió dels negocis de Telefónica i Liberty Global al Regne Unit, anunciada al mateix temps que els comptes. "L'operació té sentit estratègic. O2, la filial de Telefónica al Regne Unit, ofereix només serveis de telefonia mòbil mentre que Liberty presta serveis de banda ampla, telefonia fixa i televisió. Per tant, la seva unió suposa crear una 'teleco' integrada que serà una forta competència per a British Telecom, líder del sector fins ara", expliquen des de Bankinter.

Quant als resultats, Bankinter també els titlla de "febles", penalitzats per la caiguda d'ingressos, i per sota de les estimacions. "Després d'un creixement orgànic positiu en 2019, els ingressos tornen a terreny negatiu, amb una caiguda de -1,3%", precisen.

Telefónica ha guanyat un 56,2% menys en el primer trimestre de l'any, fins als 406 milions d'euros des dels 926 milions d'euros del primer trimestre de 2019. El OIBDA cau un 11,8%, fins als 3.760 milions d'euros. Totes dues partides es veuen afectades principalment per l'evolució de les divises, els canvis en el perímetre i per 189 milions de plusvàlues per la venda d'actius registrades en el primer trimestre de 2019. La companyia ha dit que la Covid-19 ha tingut un impacte "limitat" en aquests comptes.

FORTALESA D'ALEMANYA

Telefónica Deutschland va registrar una millora en els ingressos d'un 3,8% (1.846 milions) i d'un 1,9% de l'OIBDA (32 milions). La divisió a Alemanya ha registrat una acceleració en els ingressos, com reconeix la pròpia Telefònica, i això ho valoren positivament diferents experts, com Deutsche Bank o Citi.

Deutsche reitera el seu consell de 'comprar' per a Telefónica Deutschland, amb un preu objectiu de 3,5 euros, després que hagi comunicat uns "sòlids" resultats del primer trimestre. "La companyia és una de les nostres preferides, i ho està fent bé a la borsa. Creiem que aquests resultats li aporten solidesa i resistència durant la crisi del Covid", assenyalen.

En opinió de Citi, Telefónica Deutschland està ben situada per oferir un fort creixement de l'OIBDA durant els pròxims trimestres a mesura que la situació amb el coronavirus es vagi normalitzant.

Noticias relacionadas

contador