ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en el pleno extraordinario recuperacion y
EUROPA PRESS

Els experts donaven un preu objectiu a Telefónica de 8,03 euros al setembre de 2019. i ara li atorguen un preu objectiu mitjà de 5,51 euros, segons FactSet. Això suposa una retallada d'una mica més del 30% en la valoració teòrica de l'operadora, que s'ha anat produint a mesura que aquesta s'enfonsava a la borsa.

  • 3,88€
  • -0,99%

Només enguany, Telefónica ha perdut prop d'un 46%. Això explica que, malgrat que els experts han retallat de forma molt substancial la seva valoració de la companyia, el preu actual encara li adjudiqui un potencial del 70% des dels nivells actuals de cotització (3,25 euros).

Des que va començar el 2020, Telefónica ha vist com firmes tan importants com Berenberg, Barclays, HSBC, JP Morgan, Mirabaud, Nord LB, Deutsche Bank o JB Capital Markets li rebaixaven la valoració. Quant a la recomanació, un 50% continua aconsellant 'comprar', un nivell superior al 42% de fa un any, i un 39%, 'mantenir' (enfront del 54% d'aleshores). No obstant això, l'any passat per aquestes dates, només un 4% aconsellava de 'vendre', mentre que avui aquest percentatge, encara que continua sent baix, és de l'11%.

Barclays rebaixava el preu objectiu de Telefónica al febrer lleugerament (a 8,7 euros des de 8,8 euros), i el va tornar a retallar al març (fins als 7,20 euros). També ho va fer JP Morgan al febrer (de 6,2 euros a 5,6 euros), així com Berenberg, que la retallava a 7,4 euros des de 7,8 euros. Al llarg de l'estiu, segons els registres de FactSet, Mirabaud ha retallat el preu de l'operadora a 4,86 euros, Nord LB a 5,50 euros, Deutsche Bank a 6,40 euros i JB Capital Markets a 6 euros.

Deutsche Bank deia aquesta rebaixa a l'espera d'uns resultats del primer semestre que anticipava febles. Finalment, Telefónica va guanyar un 53,5% menys durant aquest període, 831 milions d'euros, i el benefici trimestral va reduir-se un 50,7%, a 425 milions d'euros. La companyia va destacar en aquell moment que la Covid-19 havia tingut un impacte clar en l'evolució financera i operativa del trimestre (ingressos i OIBDA).

LI QUEDA "TRANQUIL·LAMENT" UN 17% DE CAIGUDA

Durant el mes d'agost, Telefónica ha perdut prop d'un 7% a la borsa. César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, destaca que la companyia està tècnicament molt malament. "A la fi d'agost va perdre els mínims anuals que tenia als 3,389 euros. Ara s'està movent pels mínims dels últims 17 anys i les perspectives tècniques no són gens falagueres".

El més normal és que vegem una continuació de les caigudes fins als mínims de 2002 que té als 2,72 euros, anticipa Nuez. Això suposa un descens del 17% des dels nivells actuals. "Li queda tranquil·lament un 17% de caiguda", remarca. Només començaríem a veure la llum si aconseguís superar els 3,73 euros.

Noticias relacionadas

contador