abengoa, solar, energia

Abengoa ha comunicat que els seus creditors financers han rebutjat la seva sol·licitud d'incórrer en un endeutament financer addicional per import de 50 milions d'euros.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

A mitjan passat mes de febrer, Abengoa va sol·licitar als seus creditors financers autorització per incórrer en un endeutament addicional de 50 milions d'euros, després d'haver rebut una oferta de finançament per part d'un conjunt d'inversors.

"Tal com preveuen els contractes financers subscrits en el marc de la reestructuració financera completada el 26 d'abril de 2019 i sempre que s'obtinguin els consentiments necessaris, aquest endeutament financer seria instrumentat com New Money 2 addicional, si bé tindria prioritat respecte a la resta del New Money 2 i de la Línia d'Avals (rang super sènior)", va informar Abengoa.

Si s'hagués executat aquesta operació de finançament, no es completaria l'operació de monetització parcial de l'arbitratge interposat per CSP Equity Investments contra el Regne d'Espanya a la Cambra de Comerç d'Estocolm, ja que aquest arbitratge formarà part del paquet de garanties del nou finançament.

L'octubre passat, Abengoa va obtenir el consentiment dels seus creditors per monetitzar parcialment els drets de cobrament derivats de la demanda d'arbitratge interposada per la seva filial luxemburguesa, CSP Equity Investments, contra Espanya a la Cambra de Comerç d'Estocolm.

Abengoa havia traslladat al setembre al supervisor borsari que havia arribat a un principi d'acord amb diversos fons per a abordar la monetització parcial dels drets de cobrament que resultessin d'aquest arbitratge, plantejat contra Espanya per la retallada de les primes a les energies renovables.

CSP Equity Investments és titular de diverses plantes termosolars a Espanya.

Segons va explicar Abengoa, l'operació consistiria en el cobrament d'un preu inicial de 75 milions d'euros a canvi de la participació en els drets derivats de l'arbitratge.

A aquesta suma s'hi afegiria una quantitat addicional una vegada coberts els costos dels inversors que dependrà de l'import reconegut i cobrat de l'arbitratge.

Al març de 2019, la companyia va comunicar que havia subscrit un contracte de reestructuració per modificar els termes dels finançaments llavors existents i reestructurar el deute financer del grup.

L'acord incloïa una injecció de 97 milions d'euros al grup mitjançant l'emissió per la societat A3T Luxco 2 (cent per cent Abengoa) de bons convertibles, així com una línia d'avals sindicada, a través d'entitats financeres i la Companyia Espanyola d'Assegurances de Crèdit a l'Exportació (Cesce), per un import màxim aproximat de 140 milions.

L'endeutament financer brut d'Abengoa en finalitzar setembre de 2019 es va reduir un 39% respecte a la mateixa data de l'any anterior i ascendia a 3.447 milions d'euros, xifra que incloïa els 1.229 milions de deute de les societats en venda i 631 milions corresponents al finançament de projectes.

Dels 1.587 milions restants de deute corporatiu brut, 741 milions eren a llarg termini i 846 milions, a curt.

Noticias relacionadas

contador