• Liliane Bettencourt va morir aquest dijous als 94 anys
  • El mercat descompta que L’Oréal es quedés amb una participació d'accions pròpies de Nestlé
relaxe-en-appel-pour-le-majordome-de-bettencourt

L’Oréal s'ha disparat al CAC 40 de França un dia després de la mort de la seva propietària, Liliane Bettencourt. La companyia puja un 4% fins als 183,75 euros, ja que el mercat descompta que la companyia francesa es pugui qudar amb una participació d'accions pròpies de Nestlé per després d’amortitzar-la.

  • 435,65€
  • -0,02%

Bettencourt, fins ara la dona més rica del món segons Forbes amb un patrimoni de 35.900 milions de dòlars, va morir aquest dijous als 94 anys d'edat. La pujada de les seves accions també es pot veure reflectida perquè la companyia passa a estar a més mans.

La família Bettencourt té un 33% de L’Oréal. La seva filla, Françoise Bettencourt-Meyers, que forma part del consell de l'empresa, ha remès un comunicat en què assegura que la família segueix compromesa amb L’Oréal i el seu equip directiu.

L’Oréal compta amb una participació del 23% en Nestlé des de febrer de 2014 quan en va comprar un 8%. "Estava bloquejada aquesta participació i llavors ara després de la mort de la propietària el mercat l’està descomptant", comenta Tino López, analista de M&G Valors. Així, explica que el més segur és que prenguin una posició d'autocartera i després s'amortitzin, "fet que reduiria el nombre d'accions i augmentaria el benefici per acció".

Els analistes de Jefferies també aposten per aquesta opció. "Probablement sigui positiu per les dues companyies en el curt termini", apunten a l'informe. No obstant això, adverteixen que dependrà de les intencions dels hereus de Liliane Bettencourt.

A més, López assegura que el nou CEO de Nestlé, Ulf Mark Schneider, no veu aquesta operació com estratègica. "Jo crec que a L’Oréal tampoc li ve de gust que se li fiqui algú al consell i intentarà quedar-se amb un informe per intentar mantenir el control de la companyia", explica l'analista de M&G Valors.

Així, afegeix que això era una cosa que se sabia, però que la mort l'ha activat "perquè aquest encreuament d'accions estava una mica condicionat a la mort, ja que la participació no està bloquejada". També assenyala que L'Oréal podria vendre una participació de Sanofi, que "podria mitigar aquest esforç de la compra de les accions". L'analista reitera que això farà que hi hagi menys accions en circulació, cosa que considera que és "bo perquè ens repartim els beneficis entre menys, augmenta la teva benefici per acció".

contador