• NEX està especialitzat també en el trading amb deute públic
  • CME ha ofert una prima del 50% que pagarà en efectiu i accions
broker600ex

Operació destacada al mercat de futurs sobre deute públic. L'operador nord-americà CME (Chicago Mercantile Exchange) Group, que controla el trading amb els futurs sobre els bons del Tresor dels EUA, ha acordat la compra del seu rival britànic NEX per 3.900 milions de lliures (5.500 milions de dòlars).

  • 209,62$
  • -0,63%

NEX està considerada com una 'fintech' (tecnologia financera) que proveeix plataformes per operar amb productes derivats en divises i deute públic. L'operació trasatlàntica crea un autèntic gegant al mercat de futurs i derivats sobre bons i divises.

CME Group ha ofert 10 lliures per cada acció de NEX, en una operació que s'articularà mitjançant el pagament de 5 lliures en efectiu i 0,0444 accions de CME. El preu de 10 lliures representa una prima propera al 50% respecte al preu de NEX el passat 15 de març, quan van començar a publicar-se els primers rumors sobre l'operació.

Amb la compra de NEX, CME controlarà BrokerTec, el major mercat electrònic per operar amb bons del Tesoro. NEX controla el 80% del mercat de negociació de productes de renda fixa, mentre CME té gairebé el monopoli en el trading amb futurs sobre bons.

"El mercat busca formes de reduir els costos del trading i gestionar els riscos de manera més eficient. Aquesta adquisició ens permetrà crear un valor significatiu i aconseguir més eficiència per als nostres clients a nivell global", ha comentat el president i conseller delegat de CME, Terry Duffy.

El conseller delegat de NEX, Michael Spencer, s'unirà al Consell d'Administració de CME. Ambdues empreses esperen obtenir unes sinergies de costos de 200 milions de dòlars anuals fins a 2021.

Noticias relacionadas

contador