lloyds banking branch

El banc britànic Lloyds Banking Group ha presentat aquest dimecres els seus resultats semestrals. Entre gener i juny l'entitat ha guanyat un 23%, atès que el seu benefici del període ha arribat als 3.100 milions de lliures, en línia amb el que s'esperava. Ho ha aconseguit tot i haver-se vist obligat a provisionar 460 milions de lliures per la venda incorrecta d'assegurances.

  • 0,52£
  • 0,23%

El banc va decidir provisionar aquests 460 milions per fer front als problemes que li pugui generar els errors comesos en la venda d'assegurances de protecció de pagaments (PPI, per les sigles en anglès), un escàndol que ja li ha costat a Lloyds 18.800 milions de lliures fins al moment.

Els beneficis subjacents van millorar un 7%, fins als 4.200 milions de lliures esterlines, amb un creixement dels actius sota administració en planificació financera i jubilació, préstecs a petites i mitjanes empreses i banca digital. El conseller delegat, António Horta-Osório, ha afirmat que els resultats estan en línia amb "l’ambiciosa estratègia" anunciada al febrer per "transformar el grup amb vista al seu èxit continuat en un món digital".

El febrer, el banc va establir una nova estratègia a tres anys amb l'objectiu de reforçar el seu negoci de préstecs minoristes enfront de la creixent competència, tant dels seus rivals ja establerts com de les empreses emergents de tecnologia financera. A més, l'escenari de Lloyds per als propers anys al Regne Unit també condiciona els seus resultats als riscos de la sortida del país de la Unió Europea, però la direcció del banc ha dit que havia vist pocs signes de tensió en l'economia relacionada amb Brexit.

"L'economia del Regne Unit segueix resistint i, excloent-ne l'impacte de les condicions climàtiques adverses, continua demostrant un sòlid creixement", ha assenyalat en un comunicat Horta-Osório.

Noticias relacionadas

contador