• La refineria serà capaç de processar 1,2 milions de barrils de petroli al dia
cbinventariospetroleo short

Saudi Aramco i un consorci de companyies petrolieres índies han acordat construir un megaprojecte de refineria i petroquímica a la costa Oest de l'Índia, el cost del qual s'estima que ascendirà a uns 44.000 milions de dòlars (35.536 milions d'euros), segons han indicat les dues a través d'un comunicat.

Saudi Aramco, que busca un soci estratègic per coinvertir en el complex, ha signat un memoràndum d'entesa amb el consorci Retnagiri Refinery and Petrochemicals, liderat per companyies petrolieres índies com The Indian Oil Corporation, Bharat Petroleum Corporation i Hindustan Petroleum Corporation, per desenvolupar i construir conjuntament el projecte integrat.

La refineria serà capaç de processar 1,2 milions de barrils de petroli al dia

La refineria, segons apunten, serà capaç de processar 1,2 milions de barrils de petroli al dia i les seves instal·lacions tindran capacitat per processar aproximadament 18 milions de tones a l'any de producció petroquímica.

Aquesta planta es convertirà en un dels complexos de refinació i petroquímics més grans del món i té com a objectiu satisfer la demanda creixent de combustibles i petroquímics a l'Índia i altres llocs, proporcionant, a més, una sortida estable per al cru saudita.

"Invertir en Índia és part clau de l'estratègia global de la nostra companyia i una altra fita a la nostra relació amb el país", va dir el president i conseller delegat de Saudi Aramco, Amin Nasser, que també va destacar l'obertura el 2017 d'una oficina del grup a Nova Delhi com a part del seu objectiu d'expandir la seva cartera internacional en aquesta regió que considera "clau".

Noticias relacionadas

contador