gautam adani 1
Twitter/@gautam_adani

El multimilionari indi Gautam Adani, president i fundador d'Adani Group, ha respost a les acusacions de frau llançades contra la companyia amb un informe de 413 pàgines.

Un informe publicat pel fons d'inversió nord-americà Hindenburg Research va acusar la setmana passada la corporació de frau i manipulació del mercat, cosa que ha provocat que els títols de la companyia s'hagin enfonsat a la Borsa de l'Índia. La caiguda s'ha acabat amb més de 66.000 milions de dòlars del valor de mercat del grup.

En un comunicat difós aquest diumenge, el Grup Adani afirma que 65 de les 88 qüestions plantejades per Hindenburg Research ja s'han abordat en comunicats públics i qualifica la conducta de l'empresa nord-americana de “ni més ni menys que un frau calculat de valors segons la legislació aplicable". També reitera l'amenaça d'emprendre accions legals. Hindenburg afirma que la resposta ignora les principals al·legacions.

"Els mercats indis es veuen sacsejats per l'escàndol Adani, que sens dubte serà una gran sèrie de Netflix l'any que ve. El Nifty 50 ha ampliat les pèrdues a nous mínims des d'octubre tot i que Adani ha publicat un desmentiment de més de 400 pàgines sobre l'acusació del venedor curt", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, al seu informe diari de mercats.

Adani Group rebota avui un 4,5% després de l'enfonsament de la setmana passada.

contador