ep entrada a la sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press
26,24€
  • -0,38€
  • -1,43%

El mercat espanyol està aquest dilluns d'enhorabona. L'IBEX ha registrat el novembre el millor mes de la seva història després d'avançar més d'un 25%. El motiu? L'optimisme per la vacuna. No obstant això, hi ha un valor que ha nedat a contracorrent i ha tancat un mes per oblidar, PharmaMar. El motiu? El mateix.

La farmacèutica espanyola s'ha desplomat més d'un 15% durant els últims 30 dies després que els seus principals competidores hagin anunciat importants avenços en les seves vacunes contra la COVID-19.

El mes de novembre ha estat tan summament dolent per a PharmaMar que ha sortit del 'top 3' dels valors de l'IBEX més alcistes de 2020. Fins al 30 d'octubre les seves accions havien avançat al parquet a prop d'un 170%, una xifra que s'ha reduït fins al 125% com a conseqüència de les caigudes de les últimes setmanes.

Però, ¿per què ha nedat a contracorrent? Gran part de la culpa la té Aplidin, el seu medicament contra la COVID-19. "El que ha passat amb PharmaMar és que s'han descomptat coses que, o directament no se materialitzaran o és molt prematur anticipar ja en preu", explica un analista consultat per Bolsamanía.

En la seva opinió, "s'ha magnificat l'impacte que pot tenir Aplicov en el compte de resultats" (de PharmaMar) i, de fet, preveu "una materialitat (d'Aplidin contra la COVID-19) molt més limitada en el compte de resultats" del que alguns estimen.

Les caigudes en PharmaMar han coincidit amb la finalitat de la seva reducció de capital social mitjançant l'amortització d'accions pròpies. En concret, la companyia ha anunciat que el capital social resultant de l'acord de reducció de capital mitjançant l'amortització d'accions en autocartera ascendeix als 11.012.944,20 euros, dividit en 18.354.907 accions de 0,60 euros de valor nominal cadascuna, les quals confereixen un total de 18.354.907 drets de vot (un per cada acció).

Noticias relacionadas

contador