ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo
28,74€
  • 0,18€
  • 0,63%

PharmaMar rebota a l'IBEX i segueix a contracorrent de la resta del mercat. La companyia biotecnològica avança un 4%, fins als 93 euros, mentre la majoria de valors del selectiu espanyol registra una recollida de beneficis després de l'últim ral·li.

Una tònica que s'ha repetit al llarg de tot el mes de novembre, des que es va anunciar una efectivitat del 90% en la vacuna de Pfizer contra el coronavirus. PharmaMar havia pujat amb molta força per les bones previsions sobre l'ús d'Aplidin contra la COVID-19, però l'efectivitat de la vacuna redueix en gran mesura aquest potencial que havia descomptat el mercat.

PharmaMar va arribar a rebotar un 15% en una sola jornada després d'anunciar bons resultats d'Aplidin contra la COVID-19, però els analistes van considerar que s'havia produït un excessiu optimisme per part dels inversors, sobretot en un context d'elevat pessimisme abans de les bones notícies sobre les vacunes.

Segons un analista consultat per Bolsamanía, tot el que té a veure amb l'ús d'Aplidin per la COVID-19 no només està ja descomptat en el preu de PharmaMar en borsa, sinó que fins i tot s'ha magnificat.

"El que ha passat amb PharmaMar és que s'han descomptat coses que, o directament no se materialitzaran o és molt prematur anticipar ja en preu", explica aquest expert. En la seva opinió, "s'ha magnificat l'impacte que pot tenir Aplicov en el compte de resultats" (de PharmaMar) i, de fet, preveu "una materialitat (d'Aplidin contra la COVID-19) molt més limitada en el compte de resultats" del que alguns estimen.

Segons aquest analista, el veritable catalitzador per PharmaMar a curt termini no serà l'Aplidin contra la COVID-19, sinó que seguirà sent el Zepzelca (tractament contra el càncer de pulmó microcític metastàtic). Malgrat això, no creu que el ral·li de la biotecnològica s'estengui molt més i manté un preu objectiu per sota dels 100 euros. "Ara mateix no veig PharmaMar als 150 euros", anticipa.

Així les coses, PharmaMar s'ha convertit en un valor que es mou a la contra de l'IBEX. Quan les compres són generalitzades a la borsa espanyola, les seves accions cauen. I quan es produeix una recollida de beneficis, els seus títols pugen. Caldrà veure fins quan continua aquesta dinàmica.

ANÀLISI TÈCNICA

"Tot i la violència de les caigudes durant les últimes setmanes en els títols de PharmaMar tot segueix sota control. I res ha canviat, tot segueix exactament igual. El títol segueix immers dins d'un ampli lateral des de juny, amb una important zona de suport a la base del canal.

En realitat, la zona de suport que cal respectar es troba en el rang de preus dels 76,20 euros (buit alcista de la sessió del 16 de juny) i els mínims de setembre als 78 euros. De manera que mentre aquesta aguanti, no hi haurà res del que preocupar-se realment, tot i les importants caigudes de les últimes setmanes. Hem de saber que dins d'una clara tendència alcista de fons, els preus poden caure amb força sense deixar de ser alcistes a mitjà i llarg termini", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador