• La CNMV pot optar per estendre la prohibició o per aixecar-la
liberbank menendez portada
Bolsamanía

La prohibició de realitzar vendes en curt i operacions similars sobre les accions de Liberbank, imposada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el juny passat i prorrogada al juliol, està previst que s'aixequi aquest dimarts, 12 de setembre, a les 23:59 hores.

  • 0,28€
  • 1,72%

El supervisor va establir aquest veto per primera vegada el passat 12 de juny pel termini d'un mes amb l'objectiu de posar fre als "forts descensos" i l '"alta volatilitat" que estaven experimentant els títols del banc després de la resolució de Popular, que va tenir lloc cinc dies abans, en un context en què no hi havia "informacions negatives difoses per l'entitat ni pendents de difondre" que justifiquessin els profunds retrocessos.

Durant les tres jornades amb negociació borsària que van tenir lloc des de la resolució de Popular, a la nit del 6 al 7 del passat juny, fins al dia de la prohibició de posicions curtes, els títols de Liberbank van perdre el 38% del seu valor, cosa que va suposar una pèrdua de 385 milions d'euros de la seva capitalització borsària.

Al final del primer termini de suspensió de posicions curtes de Liberbank, la CNMV va decidir renovar la prohibició durant dos mesos més, termini que culmina aquesta dimarts. L'organisme pot optar per aixecar el veto o també per prorrogar mitjançant la posades en marxa d'una nova ronda del mecanisme destinat a tal fi.

AMPLIACIÓ DE CAPITAL

Dimecres passat, el consell d'administració de Liberbank va acordar proposar als seus accionistesl'aprovació d'una ampliació de capital de 500 milions d'euros amb l'objectiu d'accelerar la reducció de la seva cartera d'actius immobiliaris i adjudicats.

Aquesta notícia va provocar retrocessos superiors al 20% en l'acció de Liberbank dijous, que es van moderar fins al 12,73% al tancament de la sessió. Durant la jornada de divendres, el valor va perdre un 5,41%, de manera que durant les últimes sessions el banc acumula una caiguda del 17,11%.

Noticias relacionadas

contador