ep una oficina de liberbank
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Liberbank s'ha disparat un 17,6% a la borsa, fins a 0,21 euros; i ha encoratjat els rumors sobre una operació corporativa. Des que Bank of America va entrar de nou en el seu capital amb una participació superior al 7%, les accions del banc asturià no han parat de pujar, encara que des de nivells molt deprimits pròxims als mínims històrics de 0,1160 euros.

  • 0,23€
  • 1,12%

En concret, la firma estatunidenca controla un 6,513% a través d'accions i un 0,819% mitjançant instruments financers. En total, són 222,94 milions de títols que, al preu actual del mercat (el dilluns les accions de Liberbank van tancar a 0,17 euros), tenen un valor d'uns 37,89 milions d'euros.

Bank of America va entrar per primera vegada a l'accionariat de Liberbank al maig de 2019 amb una participació del 7,78%, col·locant-se com tercer accionista significatiu en un moment en el qual Liberbank i Unicaja estaven en converses per a una possible fusió per absorció que finalment no va arribar a executar-se.

Es donava llavors la circumstància que Bank of America havia assessorat a Abanca en la preparació d'una oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) sobre Liberbank que no es va materialitzar, la qual cosa va despertar l'interès de la CNMV per la participació que el banc d'inversió havia aflorat a Liberbank.

Bank of America va haver d'aclarir que aquesta participació es corresponia en realitat a la seva cartera de negociació, reduint de nou la seva posició a l'entitat d'origen asturià a zero.

No obstant això, fa no més d'una setmana va irrompre de nou al seu capital, amb una participació del 6,37%, que ara ha tornat a augmentar, precisament en un context en el qual s'ha reprès la idea d'una possible operació de consolidació en el sector.

Noticias relacionadas

contador