una20oficina20de20liberbank
Europa Press
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Liberbank està pujant un 6% en borsa aquest dimarts davant la possibilitat, avançada per Bolsamanía, que Abanca torni a presentar una oferta per l'entitat després del fracàs de la fusió amb Unicaja. El segon intent d'Abanca per fer-se amb l'entitat estaria gairebé a punt. Bank of America Merill Lynch tindria pràcticament tancada el finançament perquè l'entitat gallega pugui llançar una oferta que ofereixi el 100% en efectiu.

Bolsamanía va avançar el febrer que Abanca volia tornar a intentar comprar Liberbank si fracassava el projecte de fusió d'aquesta amb Unicaja. Fonts consultades per aquest web indiquen que els preparatius estan molt avançats en diversos fronts i que Juan Carlos Escotet vol evitar aquest cop cometre els errors que van portar al fracàs el seu anterior intent el febrer.

Abanca oferirà a tots els accionistes de Liberbank un pagament totalment en efectiu, cosa que no impedeix que finalment s'arribi a algun pacte amb les fundacions perquè cobrin en accions.

Aquesta oferta 100% en efectiu requereix que l'entitat aconsegueixi finançament per comprar el 25% no contemplat el febrer, i ja gairebé l'hauria tancada amb el seu banc assessor. Les fonts consultades expliquen que no serà Abanca que s'apalanquegi per llançar l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA), ja que això minaria les seves ràtios de solvència i palanquejament, i posaria en perill el compliment dels requisits exigits pel BCE.

Serà el holding del propi Escotet el que s'endeutarà, amb la garantia de les accions que posseeix en Abanca (87%). Un cop adquirida la majoria de les accions de Liberbank a l'OPA, la seva intenció és fusionar les dues entitats.

Noticias relacionadas

contador