• L'objectiu de la col·locació per part de les fundacions és la recaptació de fons per acudir a l'ampliació de capital de Liberbank
  • Liberbank ha llançat aquest dimecres la seva ampliació amb un descompte del 38%
liberbank manuel menendez
BOLSAMANIA

Liberbank es deixa un 4% al Continu aquest dimecres (0,709 euros) després de confirmar-se la col·locació d'un 19% de l'entitat, per part de Deutsche Bank, a un preu de 0,67 euros per acció, fet que suposa un descompte del 9% respecte al tancament d'aquest dimarts. L'operació està realitzada per compte de les fundacions de les antigues caixes d'estalvis d'Astúries, Extremadura i Cantàbria.

  • 0,28€
  • 1,72%

L'objectiu d'aquesta col·locació per part de les fundacions és la recaptació de fons per acudir a l'ampliació, que finalment es durà a terme entre el 27 d'octubre i el 20 de novembre. Les fundacions han recorregut així a l'estratègia coneguda com a 'operació blanca', que consisteix en vendre drets de subscripció preferent per finançar la participació a l'ampliació.

L'entitat també va donar aquest dimarts els detalls de la seva ampliació de capital. Començarà el 27 d'octubre i es prolongarà fins al 10 de novembre. Traurà al mercat gairebé 2.000 milions de títols, a un preu de 0,25 euros, per reforçar el seu capital amb 499 milions. Les accions surten, per tant, amb un notable descompte del 38%.

"Cal recordar que l'objectiu de l'ampliació és accelerar el sanejament del balanç i reforçar les ràtios de capital", precisen els experts de Bankinter al seu informe diari. S'estima que la ràtio de capital CETI-FL pro-forma després de l'ampliació arribarà al 12,2% (enfront de l’11,3% durant el segon trimestre de 2017) i la ràtio de cobertura d'actius improductius (proforma) arribarà al 49,0% (enfront del 40,0% durant el segon trimestre de 2017). "Tal com hem comentat en altres ocasions, pensem que l'evolució de la cotització a curt termini dependrà, fonamentalment, del preu d'emissió de les noves accions. En aquest sentit, pensem que el preu d'emissió de les noves accions (0, 25 euros/acció) es realitza amb un descompte elevat respecte a la cotització de tancament d'ahir (0,73 euros/acció) per la qual cosa esperem una correcció de la cotització a curt termini", expliquen aquests analistes, i afegeixen: "segons les nostres estimacions, i tenint en compte el preu de tancament d'ahir, la cotització –excloent-ne el valor dels drets- podria caure fins a l'entorn de 0,40 euros/acció. Estimem també un valor teòric inicial dels drets de 0,33 euros".

Liberbank va publicar resultats aquest dimarts, amb unes pèrdues fins a setembre de 270 milions d'euros (durant el trimestre l’entitat va perdre 337 milions), per les provisions destinades per l'entitat per reduir els actius improductius i millorar les ràtios de solvència. L'entitat ha explicat que aquestes provisions inclouen l'augment de les cobertures des del 40% al 50%, així com l'impacte de la reducció de 602 milions d'euros en actius immobiliaris que s'ha dut a terme mitjançant l'acord amb Bain Capital i Oceanwood anunciat diumenge passat per crear una aliança d'empreses que administri la cartera. En aquesta societat, Liberbank ostentarà una participació del 9,99%, mentre que Bain Capital tindrà el 80% del capital i Oceanwood ,el 10,01% restant.

Noticias relacionadas

contador