ep archivo   jose maria alvarez pallete presidente de telefonica con el nuevo logotipo de la empresa
TELEFÓNICA - Archivo

Els analistes de Credit Suisse han elevat el preu objectiu de Telefónica a 4,80 euros per acció encara que mantenen la seva recomanació de neutral pel fet que segueixen preferint les filials que a la matriu. En concret, veuen Telefónica Alemanya com la seva exposició preferida dins del grup.

  • 4,15€
  • 0,44%

"Encara que la història de la renda variable de l'empresa matriu Telefónica és una complexa barreja de negocis amb perspectives sòlides (Brasil, Alemanya) i perspectives més qüestionades (Espanya, Hispanoamèrica), creiem que Telefónica Alemania té una perspectiva de creixement més directa i atractiva i un marge de capex més baix del que espera el consens", indiquen al seu darrer informe.

Per això augmenten el preu objectiu des dels 2,90 euros per acció als 3,12 euros per títol, mentre que recomanen sobreponderar.

Són alcistes respecte a la filial atesa la millor posició de la xarxa que impulsa un millor rendiment comercial, l'impacte limitat de la nova llei de telecomunicacions, ja que és un risc menor en comparació amb la competència; el risc limitat de la inflació, ja que l'energia està coberta en dues terceres parts; i la previsió de la reducció de les inversions fins al 13%-14%.

Entre els riscos possibles, hi ha la incertesa sobre l'impacte de la contribució dels ingressos d'1&1, que podria portar a una pèrdua d'ingressos majoristes.

Tot i que a Credit Suisse segueixen preferint les filials, esperen que el creixement subjacent dels ingressos i l'EBITDA a Espanya continuï sent negatiu, fins i tot després de la consolidació, ja que el mix de clients canvia. També creuen que l'elevat palanquejament és un vent en contra en un entorn de pujada de tipus.

Al costat positiu, destaquen que la compra d'Oi Mobile i les sinergies associades encara no estan en el consens de Telefónica; ni Vivo ni el consens de la companyia capten el gran potencial alcista dels efectes fiscals de l'ICMS (d'aproximadament el 2% sobre l'EBITDA del grup); i manegen escenaris d'una venda de fibra a Espanya i una compra minoritària potencial a Alemanya (on una barreja d'efectiu/accions podria encara ser creditora de flux de caixa lliure i manejable des d'una perspectiva de palanquejament).

Des del costat negatiu, veuen que hi ha un canvi dels paquets de 4 jocs als paquets de connectivitat pura a Espanya, cosa que probablement impulsarà un descens continuat dels ingressos; les vendes de fibra a Espanya podrien diluir el flux de caixa lliure; i estimen un palanquejament més gran (espectre) i més pagaments abans de la jubilació per impulsar una retallada del dividend a 25 cèntims d'euro.

Noticias relacionadas

contador