ep copa trofeo eurocopa recurso sorteo
UEFA.COM

Durant els propers dies arrenca l'Eurocopa de futbol i, coincidint amb aquest fet, els analistes del broker XTB s'han preguntat quina acció pot estar més en "forma" en aquests moments al Vell Continent. Per a això s'han seleccionat un total de dotze valors, un per país, que al seu judici compten amb un potencial de revaloració interessant.

A Espanya el valor seleccionat és l'aerolínia IAG, una companyia per a la qual consideren que, la ràpida millora de la situació sanitària, pot comportar una temporada estiuenca millor del previst inicialment i repercutir positivament en el preu.

A dia d'avui IAG segueix sent l'empresa de tot l'IBEX 35 que més lluny es troba de recuperar el seu preu abans de la pandèmia. Per al nostre país veí, França, els analistes d'XTB han escollit a la companyia de luxe Louis Vuitton, un valor que aquest any puja a prop d'un 30% i que ha demostrat ser altament resistent a situacions complicades en l'economia.

La seva orientació cap a clients amb alt patrimoni fa que cada vegada més aquesta companyia augmenti la seva exposició a una regió tan prolífica pel que fa a nous rics, com Àsia i Orient Mitjà. Aquest valor cotitza habitualment amb múltiples de preu sobre benefici o PER elevats, però segons el parer dels analistes d'XTB és un peatge necessari per poder comptar amb aquesta companyia en una cartera de mitjà termini.

El sector automobilístic està molt present en aquesta llista de valors i compta amb dos representants, Ferrari per Itàlia i Volkswagen per Alemanya. Encara que les dues companyies pertanyen al mateix sector, la veritat és que les similituds pràcticament acaben aquí. L'empresa del "cavallino rampant" està resultant ser una història d'èxit borsari des que fa cinc anys se separés de la seva matriu, la companyia FIAT-Chrysler.

El valor ha multiplicat el seu preu per quatre des de llavors, al mateix temps que ho fan els seus beneficis. L'elevat reconeixement de la seva marca i l'exclusivitat dels seus productes segueixen atorgant un fort poder a Ferrari, per controlar els preus de venda. Per la seva banda Volkswagen ha decidit donar un canvi de rumb a la seva estratègia de producció, per centrar-se en el segment de vehicles elèctrics.

Aquesta decisió, segons els analistes d'XTB, els permetrà competir de tu a tu amb empreses com Tesla, comptant amb l'avantatge de fa diverses dècades que està sent un dels líders al Vell Continent. El valor germànic puja ja un 60% l'any, i avui dia és la companyia amb major xifra de benefici per acció entre tots els grans valors europeus.

A marge d'aquests valors, els analistes d'XTB n'han seleccionat també altres ben coneguts pels inversors en accions europees com Nokia, que representa Finlàndia; a Anglaterra, Barclays; el valor de Nestlé seleccionat per Suïssa; Royal Dutch Shell - Països Baixos; H&M - Suècia; AB InBev valor de Bèlgica; el valor danès seria Novo Nordisk; i el de Portugal, Sonae.

eurocopa de la bolsa
L'Eurocopa de la borsa. Fons,l: XTB.
contador