ep archivo   aerolineas del grupo iag
EUROPA PRESS - Archivo

Les xifres avançades per IAG "confirmen la recuperació del valor a nivell operatiu", opinen els analistes de Banc Sabadell, mentre que els de Deutsche Bank s'animen a incrementar la seva previsió de benefici operatiu per a aquest exercici. La companyia ha anticipat un benefici de 1.200 milions d'euros al tercer trimestre i s'ha mostrat optimista respecte al quart trimestre de l'exercici.

IAG

  • 2,04€
  • -1,55%

Es tracta d'una notícia "molt positiva que ratifica la recuperació del valor nivell operatiu, mentre que el mercat estava descomptant un escenari massa negatiu que comportaria una ampliació de capital (cotitzant per sota dels nivells precovid)", afegeixen a Sabadell.

Creuen que hauria de donar lloc a importants ajustaments d'estimacions per al 2022. "Nosaltres estimem per a tot l'any un EBIT de 960 milions d'euros i el consens, 619 milions d'euros i després d'aquests resultats i els comentaris sobre les reserves seria possible que l'EBIT del any arribés a xifres properes als 1.400 milions d'euros". Tot això, destaquen, "unit a l'elevada liquiditat, hauria de donar suport al valor, encara que per això és clau que continuï la normalització del negoci".

L'entitat fixa sobre IAG una recomanació de compra amb un preu objectiu de 2,55 euros per acció.

"Reflexionem sobre un final d'estiu impressionant", apunten a Deutsche Bank. Després del comunicat "hem incrementat la nostra previsió de benefici operatiu per al 2022 dels 304 milions dʻeuros fins als 1.036 milions dʻeuros". Amb vista al tercer trimestre, assumeixen una rendibilitat del 18% interanual, mentre que per al quart trimestre suposen una rendibilitat de l'11% interanual.

A causa de la recessió de la zona euro prevista per a l'any que ve, "esperem un entorn de preus molt diferent el 2023 i hem passat a assumir un rendiment de passatgers que és un 2% inferior interanual enfront del 8% superior anterior". Tot i això, al mateix temps, apliquen una reducció del 33% a la seva suposició per al combustible per a avions sense cobertura i 400 milions d'euros d''accions de gestió'.

El resultat és una reducció del 20% en la previsió de benefici operatiu per al 2023, dels 1.195 milions d'euros fins als 951 milions d'euros, és a dir, un 8% interanual per sota.

Bank of America ha rebaixat el preu objectiu de les principals aerolínies a causa dels vents creixents en contra de la demanda de viatges. En el cas d'IAG, el situa als 1,5 euros. Els riscos a l'alça per a aquesta valoració són una millora significativa en el context macroeconòmic, una recuperació més ràpida de la demanda en viatges corporatius i de llarga distància, un entorn de menor capacitat de la competència, moviments a la baixa en els preus del combustible i el tipus de canvi (una depreciació del dòlar).

Mentrestant, els riscos a la baixa són un empitjorament significatiu del context macroeconòmic, una recuperació més lenta de la demanda en viatges corporatius i de llarga distància, un entorn de més capacitat de la competència, moviments alcistes en els preus del combustible i el tipus de canvi (apreciació del dòlar).

També comenten com a riscs específics de l'empresa el risc d'execució en qualsevol fusió i adquisició, risc de vagues relacionats amb la geopolítica, les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la UE i els riscos ambientals associats. "La nostra estimació per al 2023 està per sota dels nivells del 2019 i esperem una recuperació pel 2024", expliquen.

Noticias relacionadas

contador