bernard-arnault-lvmh-luxe

Les vendes de la divisió de moda i marroquineria del grup de luxe francès LVMH van augmentar amb força durant el tercer trimestre malgrat que el creixement general dels ingressos a Àsia i els Estats Units es va reduir respecte als resultats estel·lars del primer semestre.

  • 792,10€
  • -1,01%

LVMH, els productes de luxe de la qual inclouen el xampany Moët & Chandon i els rellotges Bulgari, va dir aquest dimarts que la popularitat de les seves marques estrella Louis Vuitton i Dior va ajudar a la seva divisió de moda i marroquineria, que representa gairebé la meitat de les vendes del grup, en registrar un creixement del 24%.

Els ingressos d'aquest negoci al final del trimestre estaven un 38% per sobre del seu nivell anterior a la pandèmia de 2019, el mateix ritme que durant el primer semestre.

El sector del luxe s'ha recuperat amb força de la crisi sanitària, encara que els viatges internacionals, motor clau del creixement durant l'època prepandèmica, no s'hagin reprès del tot.

El director financer d'LVMH, Jean-Jacques Guiony, ha assenyalat que el creixement dels ingressos a Àsia ha estat sota pressió a l'agost a causa de la reimposición parcial de les restriccions contra el coronavirus en alguns països, però va afegir que el grup no ha notat un canvi en el comportament dels consumidors a la Xina.

Una crida de el president de la Xina, Xi Jinping, a l'agost a la "prosperitat comuna" i a la redistribució de la riquesa havia fet témer els inversors que Pequín pogués promoure mesures destinades a reduir la bretxa de riquesa del país, frenant el consum d'alta gamma al major mercat de luxe del món.

"No veiem cap raó per la qual això pugui ser perjudicial per a la classe mitjana alta, que és el gruix de la nostra base de clients", va dir Guiony.

Luca Solca, analista de Bernstein, es mostra positiu davant el bon comportament dels ingressos en el negoci de la moda i la marroquineria, segons recull Reuters. "Creiem que això hauria de suposar un alleugeriment per als inversors, especialment després del balanceig d'agost al sector i els dubtes sobre les tendències de la demanda xinesa, i fins i tot si altres divisions redueixen el seu creixement respecte al 2019 durant el tercer trimestre", afirma.

Els resultats de la companyia van mostrar una marcada millora a Europa durant el tercer trimestre, fins i tot sense els visitants d'Àsia, ja que els viatges locals es van reprendre durant l'estiu.

LVMH va registrar un creixement dels ingressos del 28% als Estats Units, davant d'un augment del 60% durant la primera meitat de l'any, i del 12% a Àsia, excloent-ne el Japó, enfront del 70% durant els primers sis mesos de l'any.

Guiony va dir que el grup no té problemes de cadena de subministrament, ja que la seva fabricació es basa en gran mesura a Europa, i també va desestimar les preocupacions sobre l'augment dels costos d'enviament, assenyalant que el grup té suficients marges per fer-hi front.

Les vendes totals comparables, sense tenir en compte l'efecte de les fluctuacions dels tipus de canvi, van augmentar un 20%, fins als 15.510 milions d'euros durant els tres mesos fins al setembre.

El creixement va estar més o menys en línia amb la previsió del consens dels analistes d'un augment del 21%.

Noticias relacionadas

contador