ep archivo   recurso de pharmamar
PHARMAMAR - Archivo

Al març Bankinter insistia que PharmaMar era 'compra', amb un preu objectiu de 125 euros per acció. Dimarts passat, va decidir posar la seva valoració en revisió. I aquest dimarts ha anunciat una dràstica retallada del seu preu teòric fins als 89,20 euros i una rebaixa del seu consell fins a neutral.

  • 28,42€
  • 2,97%

Els motius que Bankinter addueix per a aquest rebaixa són tres. En primer lloc, el fet que l'aprovació definitiva de Zepzelca als Estats Units no s'obtindrà fins al 2022 previsiblement, quan la seva estimació anterior era al final de 2021, la qual cosa els porta a rebaixar la seva estimació de vendes per a aquest medicament.

A més, tot i que la fase III que s'acaba d'aprovar de l'assaig per a l'ús d'Aplidin contra la Covid doni resultats positius, no s'aconseguirà l'aprovació fins al 2022, la qual cosa els porta a retardar les seves expectatives d'ingressos.

I, en tercer lloc, han empitjorat les previsions de vendes del seu kit de detecció del coronavirus (-37% el primer trimestre del 2021) després que Abbott, líder de vendes d'aquest tipus de productes, hagi anunciat una retallada d'estimacions en esperar que les vendes decreixeran a mesura que avança la immunitat de la població.

Bankinter espera que el flux de notícies sigui menys intens el 2021 i que es refereixi principalment a la generació d'expectatives per 2022.

"Veiem prudent esperar que aquestes expectatives es desenvolupin i vam optar per rebaixar la nostra recomanació a neutral des de comprar, a l'igual que el preu objectiu fins als 89,20 euros. Malgrat la sensació de potencial que suggereix el valor, no veiem catalitzadors a curt termini", conclou.

Noticias relacionadas

contador