ep sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar és aquest dimarts el pitjor valor de l'IBEX (-3%) després de pujar ahir a prop d'un 5% després d'anunciar un acord amb Adium i de publicar els seus resultats divendres. Els experts de Bankinter insisteixen avui en la seva recomanació de compra sobre la companyia, amb un preu objectiu de 125 euros (+13% de pujada des dels nivells actuals de cotització).

  • 28,42€
  • 2,97%

Segons l'opinió del banc, la bona evolució dels resultats de 2020 i les perspectives ressaltades a la coference call posterior a la seva publicació "confirmen l'atractiu que reflectim en el nostre escenari inversor".

El més positiu de l'any passat, segons l'opinió d'aquests experts, és l'enlairament de Zepzelca -fàrmac recentment aprovat per tractar el càncer de pulmó- que genera vendes per primera vegada el 2020, suposa el 68% del total i contribueix a tornar als beneficis positius.

A això se suma, a més, l'activitat de diagnòstic, que gairebé dobla les seves vendes (creix amb força i suposa el 5% del total) impulsada pels kits de detenció de la Covid. A més, Bankinter subratlla les possibilitats que obre Aplidin com a tractament per a pacients amb coronavirus, "desenvolupament que està sent valorat molt positivament i que, en culminar amb èxit el procés de registre, posicionaria PharmaMar com una de les companyies al capdavant d'aquesta temàtica", remarquen. Així mateix, l'estructura financera de la biotecnològica és "sanejada", segons l'entitat, i la tresoreria neta garanteix els fons necessaris per poder escometre nous desenvolupaments.

LLICÈNCIA PER COMERCIALITZAR ZEPZELCA A LLATINOAMÈRICA

PharmaMar va anunciar aquest dilluns un acord amb Adium per comercialitzar Zepzelca a Llatinoamèrica. La companyia rebrà un pagament per avançat de 2 milions d'euros i podrà rebre ingressos addicionals de fins a 6,5 ​​milions amb la consecució de fites reguladores i vendes.

"A més de la nostra valoració positiva dels resultats, la notícia sobe la nova llicència de Zepzelca és positiva en suposar un pas més en el desplegament comercial del fàrmac a nivell mundial. L'efecte en resultats és escàs -l'import del pagament inicial suposa menys de l'1% de la nostra estimació de vendes 2021-, però és un ròssec al qual previsiblement seguiran més acords de llicència fruit de la comercialització de Zepzelca en noves geografies", conclou Bankinter.

Noticias relacionadas

contador