ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa durante la junta general de accionistas
BANKINTER

Els analistes de Barclays s'han mostrat molt positius amb les perspectives dels bancs espanyols després de fer una visita a les principals entitats. Segons la seva opinió, hi ha "tres raons per ser constructius" amb el sector, per la qual cosa han afegit Banc Santander a la seva llista de valors preferits de bancs europeus, juntament amb NatWest, Lloyds, ABN i Crédit Agricole. A més, han millorat el consell sobre Bankinter fins a neutral des d'infraponderar, amb una valoració de 5,50 euros per acció.

  • 1,69€
  • 3,39%
  • 4,87€
  • 2,53%
  • 7,34€
  • 0,44%
  • 10,87€
  • 3,43%
  • 5,11€
  • 1,95%
  • 1,20€
  • 1,10%

"Som constructius amb els bancs espanyols a causa del suport dels tipus d'interès, de la cartera de bons ALCO i davant d'un risc de revisió d'estimacions limitat, ateses les baixes exposicions a Rússia/Ucraïna. Millorem Bankinter per reflectir la seva resiliència d'ingressos a causa de la seva exposició a tipus i per la resiliència de les comissions", afirmen aquests experts.

La pujada de l'Euribor, que encara cotitza en taxes negatives, però que ja reflecteix una possible pujada de tipus per part del Banc Central Europeu a final d'any, els ha fet millorar la previsió per a aquest indicador en 30 punts bàsics a partir del segon trimestre, cosa que es reflectirà en un parell de mesos a les carteres de préstecs dels bancs espanyols.

En segon lloc, consideren que “les carteres de bons (ALCO) poden ser un suport important”. Segons els seus càlculs, els bancs podrien duplicar amb escreix la mida de les carteres ALCO (mantenint tota la resta igual) abans d'assolir les restriccions de palanquejament. En els seus models, ara reflecteixen un augment mitjà del 20% a la cartera ALCO, percentatge que elevarà un 2% de mitjana el marge net d'interessos (NII). "Això podria ser particularment favorable per a Caixabank, al nostre parer", afirmen.

Com a tercer factor positiu, destaquen que el risc per a una revisió a la baixa de les previsions de beneficis de la banca espanyola és baix, a causa de la seva escassa exposició a Rússia i Ucraïna. "Els bancs espanyols tenen una exposició directa limitada a Rússia i Ucraïna, i a les nostres estimacions només tenim en compte alguns impactes indirectes relacionats amb els efectes del mercat i una desacceleració del creixement", argumenten.

Així, han retallat lleugerament la previsió de creixement per a la concessió d'hipoteques (fins al 2% des del 3%) i sobre la recuperació del consum (fins al 4% des de l'anterior 5%). També han revisat a la baixa fins a l'1% la seva estimació per pujar ingressos per comissions i han elevat en un 10% la previsió de provisions per un augment de la morositat.

Tot i això, afegeixen que "això es veu compensat en part a causa de les revisions a l'alça del marge net d'interessos per la pujada de l'Euribor i de la cartera ALCO". Així, anticipen "perspectives de tornada als accionistes i nivells saludables d'excés de capital".

Segons les seves estimacions, Santander, CaixaBank i Unicaja tenen potencial per elevar un 20% la seva retribució a l'accionista en el període 2022-2023.

Després d'aquesta anàlisi, Barclays ha reiterat el seu consell de sobreponderar sobre Santander (4,50 euros), CaixaBank (3,40 euros) i Unicaja (1,30 euros). En el cas de BBVA (6,50 euros) i Sabadell (0,75 euros), ha mantingut el consell de neutral.

Noticias relacionadas

contador