ep archivo   la vela de bbva iluminada con los colores de la bandera de ucrania
BBVA - Archivo

BBVA ha confirmat que implantarà el teletreball de forma global tota la seva plantilla "de forma definitiva". Els treballadors del banc podran acollir-se a aquesta mesura "sempre que sigui possible en funció de la naturalesa del lloc i podran teletreballar fins al 40% del seu temps, amb gran autonomia per organitzar-se fins i tot el mateix dia i podent distribuir aquest percentatge de forma trimestral", ha explicat l´entitat en nota de premsa.

  • 9,84€
  • -0,10%

El banc permetrà fer-ho des de dos domicilis diferents dins del territori nacional. L'entitat firmarà a Espanya nous contractes amb els seus treballadors per adaptar-los a la Llei del Teletreball. BBVA s'avança, així, a l'anunci de la fi de l'estat d'alerta sanitària implantant un model de treball basat en la flexibilitat, la conciliació i la confiança a la plantilla, ha afegit l'entitat.

BBVA ha apostat pel model de treball híbrid (presencial i remot) a tot el Grup de forma permanent, i l'adaptarà a la normativa local i a les necessitats de cada país. "Creiem fermament que dotar la nostra plantilla de flexibilitat en les formes de treball incrementa el nivell de satisfacció i el seu compromís", afirma Carlos Casas, responsable global de Talent i Cultura de BBVA. “Des de setembre del 2021 hem estat fent proves d'aquest model per extreure'n aprenentatges i millores que ens han portat a l'actual proposta”, explica el directiu.

Amb caràcter general, el model estableix un mínim d'un 60% del temps presencial i un màxim dun 40% en remot, sempre que sigui possible en funció de la naturalesa del lloc. Aquesta mesura aplicarà a més de 12.000 treballadors a Espanya, principalment de serveis centrals i funcions de suport, i s'està incorporant gradualment a la resta de països on el banc té presència.

Cada treballador a Espanya podrà fixar aquests percentatges de forma trimestral, d'acord amb el responsable i les necessitats dels equips. Els treballadors que optin per aquesta modalitat han de signar un contracte de treball a distància, amb caràcter voluntari i reversible per a ambdues parts. Addicionalment, es permetrà la flexibilitat intradia i la possibilitat de treballar des de dos domicilis diferents ubicats al mateix país.

El banc ja dotava equips i telèfons mòbils a la plantilla i els treballadors poden sol·licitar una cadira ergonòmica homologada, pantalla, teclat i ratolí. Segons el que estableix la Llei 10/2021 de treball a distància a Espanya, el banc abonarà la compensació prevista al conveni col·lectiu per treballar des de casa, ja que la modalitat triada per BBVA supera el 30% de teletreball establert en aquesta Llei.

Totes aquestes mesures s'emmarquen dins de la prioritat estratègica del banc de comptar amb el millor equip i el més compromès. L'entitat continuarà desenvolupant eines que ajudin a la gestió dels responsables d'equip en matèria d'avaluació, seguiment o noves incorporacions (onboarding), enfortint les relacions personals, la interconnexió entre equips, així com la promoció d'una cultura compartida i del sentit de pertinença.

Noticias relacionadas

contador