ep archivo   escaparate de un comercio en navidad
María José López - Europa Press - Archivo

Les pimes han augmentat la inversió publicitària un 47% amb vista a les bones previsions de consum que s'espera aquest Nadal, segons dades d'un estudi de MediaShark, divisió de Corporalia.

Un cop conclosa la primera fase de la campanya de Nadal amb el Divendres negre, en què les campanyes de publicitat per part de les pimes van augmentar un 19% respecte al mateix període de l'any passat, les inversions se centren en el darrer mes de l'any. Al novembre, les contractacions d'espais publicitaris van augmentar un 32% amb objectiu el consum de Nadal per part de les pimes.

Segons l'estudi, s'ha produït un increment de la inversió mitjana entre les pimes de menys de 5 treballadors, passant de 10.000 euros a un mínim de 15.000, mentre que les empreses mitjanes han decidit apostar per inversions de publicitat superiors als 100.000 euros.

Per la seva banda, la publicitat exterior continua escalant entre les petites i mitjanes empreses, especialment els MUPIS i suports exteriors de cartelleria, amb un creixement del 12% de contractacions entre les pimes, i autobusos, amb un augment del 7% respecte a la resta del any.

"Després dels dos darrers anys en què la campanya de Nadal es va convertir en un salvavides per a les pimes, aquest any s'enfoca com un punt d'inflexió per superar les expectatives dels anys passats. D'aquesta manera, la inversió en publicitat és la peça clau per tancar un bon any en vendes per als petits negocis”, explica el CEO de Corporalia, Álvaro Canelo.

"Els petits i mitjans empresaris esperen que la campanya de Nadal d'aquest any sigui la millor dels darrers 5 anys, amb un retorn de la inversió que generi beneficis no vistos des de la pandèmia per a les finances d'aquests negocis", afegeix.

contador